26 Απριλίου 2019

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδιάτρου που κατηγορείται για ασέλγεια στη Θήβα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 64χρονου παιδίατρου του Νοσοκομείου Θηβών, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για (α) αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, (β) αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι και τα δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, (γ) κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με παθούσες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, από ιατρό που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικες, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και (δ) αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου, κατ’ εξακολούθηση.
Τα στοιχεία του κατηγορούμενου και τις φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι την 10-05-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου, να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22620 82185 και 22620 82180, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Το χρονικό της σύλληψης του παιδίατρου
Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του κατηγορούμενου ως παιδόφιλου παιδιάτρου του Νοσοκομείου Θηβών, έγινε από μία γυναίκα που προσήλθε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και κατήγγειλε πως την Μεγάλη Δευτέρα και ενώ είχε πάει την 8χρονη κόρη της για μία εξέταση στον παιδίατρο, το βράδυ της ίδιας ημέρας, της είπε η κόρη της πως ενώ βρισκόταν μόνη της με τον γιατρό και την εξέταζε, την ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις και την έβαλε να θωπεύσει τα γεννητικά του όργανα…
Αμέσως μετά από αυτή την καταγγελία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης τον παιδίατρο και τον συνέλαβαν, ενώ από την πλευρά του αρνήθηκε πως έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Βεβαίως, πλέον υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του από μία 27χρονη σήμερα και μάλιστα για πριν 14 χρόνια, όταν εκείνη ήταν 13 ετών. Στο ίδιο πλαίσιο ερευνών εξετάζεται αν τυχόν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις οι οποίες λόγω της κλειστής κοινωνίας δεν είχαν καταγγελθεί στις Αρχές.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: