16 Απριλίου 2019

Δύο ευνοϊκές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας

Δύο ευνοϊκές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας
Δύο νέες ευνοϊκές διατάξεις για τις συντάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τις 12 δόσεις, που αναμένεται να ψηφιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος αναφέρθηκε σήμερα στην αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις χηρείας καθώς και στην κατάργηση του ηλικιακού ορίου, θέμα για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με συνταξιούχους.

Μιλώντας, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι: «Καταργείται το ηλικιακό όριο στις συντάξεις χηρείας. Αυξάνεται στο 70% από 50% το ποσοστό αναπλήρωσης. Προβλέπεται η καταβολή της σύνταξης χηρείας στα τέκνα θανόντων έως την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι και παρέχεται πλήρης "κάλυψη" για παροχές ασθενείας έως την ηλικία των 35 ετών, αν δεν απασχολούνται.

Επίσης, όπως ανέφερε, «αυξάνεται στα 17 χρόνια από τα 13 χρόνια το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα μπορεί ο ασφαλισμένος να συμπληρώνει τις 1.000 ελάχιστες απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση οριζόμενου ορίου ηλικίας ή μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: