24 Απριλίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Μεγάλη Τετάρτη έπλυνε ο Ιησούς τα πόδια των μαθητών. Μάθημα ταπεινοφροσύνης. Σκέψου τώρα τον Τσίπρα να πλένει τα πόδια του Μητσοτάκη ή αντίστροφα. Να πλένουν τα πόδια του Τραμπ και της Μέρκελ πάει κι έρχεται. Μέχρι εκεί.
**
Για φαντάσου υποψήφιο δήμαρχο να έχει στη σειρά τους δημοτικούς συμβούλους για πλύσιμο κάτω άκρων. Τόσοι που είναι, μόνο στον Πέλεκα.
**
Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι τρόποι για να περάσουν μαθήματα ταπεινοφροσύνης. Ας πούμε να μην παριστάνεις τον πρωθυπουργό, να μη μιμείσαι τον Αντρέα και ν’ ανάβεις κανένα κεράκι στο ναΐσκο του Αγίου Παρθενίου στη Ριζάρειο.
**
Γέμισαν οι εκκλησίες. Συν γυναιξί και τέκνοις, σμήνη δημοτικών συμβούλων και μπροστά ο αρχηγός. Ωσαννά. Καιρός ήταν, μετά τις καφετέριες και τις ταβέρνες και ολίγη κατάνυξη.
**
Έλα μην το βάζεις κάτω, δεν έχει σημασία να κερδίσεις τις εκλογές, είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώση.
**
Πλην Τζιτζικώστα και Σοφίας Μαυρίδου στο υπόλοιπον Πιερίας, όλα τα άλλα αουτσάιντερ. Κι ασ’ τους να λένε ότι και οι έσχατοι έσονται πρώτοι.
**
Από τις 5 Μαΐου αρχίζει η επίσημη προεκλογική περίοδος για τον Σάββα. Όπως κάποιοι αθλητές στο επί κοντώ, αφήνουν κάποιο ύψος και μετά πηδάνε.
**
Για τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών στην Κατερίνη μιλάει ο Νταντάμης, μετά από εκείνη του Τσοβόλα. Εγώ τι να πω. Δεν ήμουν σε εκείνη του Τσοβόλα.
**
Και μάχη στο παρασκήνιο. Μάχη των επικοινωνιολόγων. Για την ώρα κάποιοι καλά πάνε. Επισκίασαν ακόμη και τους αρχηγούς των συνδυασμών.
**
Λένε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως όταν είναι 252, τόσοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κουκοδήμου, χτυπάς απευθείας καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: