11 Απριλίου 2019

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τα υπό κατάληψη κτίρια

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή των Εξαρχείων για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων.
Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν πλήρως τα δύο υπό κατάληψη κτίρια επί της οδού Τζαβέλα 21 και 25 αντίστοιχα, με 100 προσαγωγές από το σημείο εκ των οποίων οι 97 μετανάστες που έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους και το καθεστώς παραμονής τους στην χώρα, ενώ από την παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην οικία-«καβάτζα» ναρκωτικών επί της οδού Σολωμού 2-4, έχουν συλληφθεί τρεις Αλβανοί και έχει κατασχεθεί ποσότητα κάνναβης.
Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από την Ασφάλεια και τις δυνάμεις Τάξεις, όπως Άμεση Δράση, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ακόμα και άντρες της ΕΚΑΜ για κάθε ενδεχόμενο.
Όλγα Γεροβασίλη: «Η ΕΛ.ΑΣ. δρα μεθοδικά και αποτελεσματικά»
«Η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια.
«Ήταν μία ακόμα επιχείρηση σε συνέχεια προηγούμενης. Σας θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει εξάρθρωση μεγάλης σπείρας στα Εξάρχεια για διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και ναρκωτικών», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «News 24/7» στους 88,6 fm και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.
Όπως εξήγησε η ίδια, η Αστυνομία δρα μεθοδικά και οργανωμένα. Προηγείται μακρά παρακολούθηση για τη συλλογή πληροφοριών και οι επιχειρήσεις διεξάγονται όταν διασφαλίζεται το αποτέλεσμα, πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ερώτηση για το σχολιασμό της αντιπολίτευσης, που ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «προεκλογικής εισόδου στα Εξάρχεια», η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Όταν δε γίνεται επιχείρηση, ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όταν γίνεται επιχείρηση ψάχνουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι δεν θέλουν να υπάρχει θετική είδηση». Πρόσθεσε δε, ότι «η αστυνομία συνεχώς ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της», επαναλαμβάνοντας ότι έχουν προηγηθεί πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: