29 Απριλίου 2019

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις βαλίτσες του serial killer στην Κύπρο

Η Κόκκινη Λίμνη Μιτσερού της Κύπρου, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες, όλες τους θύματα του "Ορέστη".
Σήμερα, στη Λίμνη στο Μιτσερό βρέθηκαν ο Ιωάννης Γεωρκατζής, ανακριτής του Τμήματος Αντιμετώπισης Εγκλημάτων και ο Κύπρος Μιχαηλίδης, υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας. Τις έρευνες στη Λίμνη Μεμί παρακολουθεί και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε με την παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή και ταυτοποίηση του θύματος.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να ανασύρουν και τη 2η βαλίτσα.
Την ίδια στιγμή, έρευνες διεξάγονται στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο όπου ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra. Δύτης με τη χρήση σκάφανδρου επιχειρεί αυτή τη στιγμή στο σημείο το οποίο υπέδειξε ο 35χρονος.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο το επιτρέπει η ορατότητα. Όπως είπε ο κ. Μάρκος Τράγκολας, όλα θα εξαρτηθούν από την ορατότητα του νερού και στις δύο λίμνες. Η ορατότητα χθες κατέστη μηδενική μετά τις έρευνες για την πρώτη βαλίτσα με το μακάβριο εύρημα.
Στην Κύπρο άλλωστε φθάνει σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών.
Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, Ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: