8 Μαΐου 2019

Στις επιτροπές το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, υπερψηφίζει η Ν.Δ.

Στις επιτροπές το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, υπερψηφίζει η Ν.Δ.
Με τη διαδικασία του επείγοντος άρχισε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου για ρύθμιση οφειλών 120 δόσεις.
Η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη διαδικασία του επείγοντος σημειώνοντας, διά του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ότι το επείγον δικαιολογείται από μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών για τον επιζώντα σύζυγο στις συντάξεις χηρείας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε το νομοσχέδιο να συζητηθεί στη Βουλή με την «κανονική διαδικασία»«, αλλά, κατά πλειοψηφία, έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης και έτσι το μεσημέρι έχει οριστεί δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση φορέων.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδεται η καταστροφολογία

«Το νομοσχέδιο διαψεύδει κατηγορηματικά την καταστροφολογία στην οποία επιδίδεται η αξιωματική αντιπολίτευση όλα τα τελευταία χρόνια για να απαξιώσει τη μεγάλη προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Η παρούσα κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, θεσμικά και πολιτικά, αυτό που πρέπει, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ασφαλισμένο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «σήμερα που το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι πλέον βιώσιμο, μπορεί η κυβέρνηση να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις διαρκώς».Κατηγόρησε, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο αν και παρέδωσε 1,1 δισ. ευρώ χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και 400.000 αδιεκπεραίωτες συντάξεις, αλλά σήμερα η χώρα έχει έναν ΕΦΚΑ πλεονασματικό».

Ναι μεν αλλά από τη Ν.Δ.

«Ούτε τα ψέματα ούτε οι θεατρινισμοί μπορούν να σώσουν την κυβερνητική πλειοψηφία από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες ημέρες», ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τη ρύθμιση των οφειλών διότι σήμερα η εικόνα των οφειλών προς ΦΚΑ και εφορίες είναι τραγική.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια εξαφάνισε από την υπερφορολόγηση και τις εξοντωτικές εισφορές, τη μεσαία τάξη και ότι όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αυτό, αλλά και τα μέτρα που εξήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός, «προσπαθούν και δεν τα καταφέρνουν να επιστρέψουν στο 2014».

«Παρότι φέρνετε τις ρυθμίσεις οφειλών για μικροκομματικές σκοπιμότητες, εμείς θα ψηφίσουμε διότι είναι επιβεβλημένες και αναγκαίες», είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο ευθύνης και πατριωτισμού, διότι το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τη ρύθμιση που είχε φέρει η ΝΔ και μάλιστα υπονόμευσε και τη ρύθμιση διότι καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: