8 Μαΐου 2019

Basket League: Στην πρώτη θέση η ΑΕΚ - Το Λαύριο στην Α2

Ολοκληρώθηκε… μετά κόπων και βασάνων η κανονική περίοδος της Basket League, με την ΑΕΚ να καταλαμβάνει την 1η θέση της κατάταξης μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη, με την ομάδα της Εύβοιας να παραμένει από… σπόντα στην κατηγορία.
Την ίδια ώρα, το Ρέθυμνο επικρατούσε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, το Λαύριο συνέτριβε τον Ήφαιστο, αλλά ήταν το άτυχο της ημέρας καθώς αποχαιρετάει (με τα τωρινά δεδομένα) την Α1.
Οι πράσινοι θα τιμωρηθούν με αφαίρεση έξι βαθμών και έτσι η ΑΕΚ που νίκησε με 106-69 τον Κολοσσό στη Ρόδο, τερματίζει στην 1η θέση. Πίσω της στη 2η θέση το Περιστέρι που νίκησε 83-65 τον ΠΑΟΚ και ισοβάθμησε στους 43 με τον Παναθηναϊκό, του οποίου όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία.
Έτσι, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 3ος τότε θα έχουμε νέα... επεισόδια στο σίριαλ της Basket League, καθώς θα παίξει στα Playoffs με τον 6ο της κατάταξης Ολυμπιακό.
Δείτε τα αποτελέσματα και πως διαμορφώνεται η βαθμολογία με το πιθανό -6 που θα δεχθούν οι πράσινοι για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν το απόγευμα της Τετάρτης (8/5) απέναντι στην ομάδα της Εύβοιας. Είναι προφανές πως αυτό το -6 δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο, είναι όμως πιθανό καθώς με την ίδια ποινή είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για την απόφασή του να μην κατέβει στο ντέρμπι αιωνίων πριν από μερικές εβδομάδες.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:
Πανιώνιος - Χολαργός                   90-110
Παναθηναϊκός - Κύμη                   0-20 (α.α.)
Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ                69-106
Περιστέρι - ΠΑΟΚ                         83-65
Λαύριο - Ήφαιστος Λήμνου          96-76
Άρης - Ρέθυμνο                              81-87
Ολυμπιακός - Προμηθέας Π.         86-59



Δεν υπάρχουν σχόλια: