16 Μαΐου 2019

Νίκος Τσερτικίδης: «Για έναν Δήμο με ποιότητα ζωής και αλληλεγγύη»

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές επέλεξα να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο. Αυτή μου η επιλογή ήταν μία συνειδητή απόφαση και πάρθηκε για διάφορους λόγους. Κατ' αρχάς ο δήμος μας έχει μείνει στάσιμος κυρίως σε έργα υποδομής τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Επιπλέον εκτιμώ ότι υστερούμε σε εκδηλώσεις πολιτισμού ως μέσο παιδείας και ψυχαγωγίας των πολιτών καθώς και στην ανάδειξη της κουλτούρας μας στους επισκέπτες του τόπου μας ως μέσο ανάπτυξης του τουρισμού.

Από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας είναι το κυκλοφοριακό που θα μπορούσε με ένα συντονισμένο σχεδιασμό από πάρκινγκ, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους να λυθεί, γεγονός που φυσικά θα είχε ως αποτέλεσμα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Οι κυριότερες προτεραιότητες μου, αν εκλέγω στο δημοτικό συμβούλιο, είναι αρχικά η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου, όπως για παράδειγμα με την στήριξη εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία. Επιπρόσθετα, η ανάδειξη και η ευρωπαϊκή σήμανση των ορεινών μονοπατιών όπως και των μνημείων του δήμου για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση του τουρισμού. Προώθηση της δημιουργίας αγροτουριστικών μονάδων ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε άμεση επαφή με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αγροτικό κεφάλαιο της περιοχής.
Η επαγγελματική μου εμπειρία ως πολιτικός μηχανικός σε έργα υποδομής με καθιστά ικανό να προσφέρω στην αστική ανάπλαση και χωροταξία για την δημιουργία ενός ξεχωριστού δήμου. Η ενεργή συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης μου δίνει την δυνατότητα για την συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του δήμου μας στα πλαίσια της υποστήριξης της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και την ενίσχυση των δράσεων τους. Η παρακολούθηση του τμήματος «Σύνοδος Βουνού» στο δημόσιο Ι.Ε.Κ μου δίνει τα εφόδια να προσφέρω στην ανάδειξη του ορεινού όγκου του δήμου μας για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού. Επίσης, η ενασχόληση μου με τη Μελισσοκομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μου έχει προσφέρει μία βαθιά γνώση για τη σημασία που έχει η διασύνδεση του τουρισμού με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Η επιλογή για συστράτευση με τον Γιώργο Νταντάμη και τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» έγινε γιατί στο πρόσωπο του είδα έναν άνθρωπο με όραμα που μπορεί να το κάνει πράξη δίνοντας έτσι λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: