13 Μαΐου 2019

Προσευχή για τη γιορτή της μητέρας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η γιορτή της μητέρας φέρνει ανάμικτα συναισθήματα σε πολλές γυναίκες. Άλλες προσδοκούν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, οι μητριές αναρωτιούνται για τον ρόλο τους, κάποιες που έχουν χάσει τη μητέρα τους, θρηνούν αυτήν τη μέρα και κάποιες άλλες νιώθουν πληγωμένες, γιατί τα παιδιά τους έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Υπάρχουν κι εκείνες που είναι γεμάτες πόνο και θλίψη, γιατί έχασαν κάποιο παιδί τους.

Ό,τι κι αν αντιμετωπίζεις στη γιορτή της μητέρας , μπορείς να στραφείς στον Θεό και να νιώσεις τη θεραπευτική Του ειρήνη με την προσευχή.

Σας παραθέτουμε μια προσευχή για την ημέρα της μητέρας. Ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνει την ψυχή σας και θα σας αναζωογονήσει ως μητέρα :

«Αγαπημένε μας Πατέρα, πλησιάζουμε τον θρόνο Σου εκ μέρους των μητέρων που τις έχεις εμπιστευθεί τη φροντίδα των πολύτιμων παιδιών τους. Σ’ ευχαριστούμε που δημιούργησες κάθε μητέρα με έναν μοναδικό τρόπο και τις προίκισες με χαρίσματα και ταλέντα. Σ’ ευχαριστούμε για την αυτοθυσία τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Για τα ξενύχτια δίπλα στο άρρωστο βρέφος τους. Για τα ταλαιπωρημένα χέρια τους με το πλύσιμο, το μαγείρεμα, τις αγκαλιές και τόσα άλλα που κάνουν για τα παιδιά τους.

Σ’ ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώνουν οι μητέρες στα παιδιά τους είτε αυτές είναι εργαζόμενες είτε όχι για την ευελιξία και την αντοχή τους στην κούραση, καθώς και για την επιμονή και αφοσίωσή τους.

Προσευχόμαστε να δίνεις δύναμη σε κάθε μητέρα και να τη βοηθήσεις να δει την τωρινή κι αιώνια σπουδαιότητα του ρόλου της. Βοήθησέ την να κατανοεί και τα πιο κρίσιμα γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι της, βοήθησέ την να συγχωρεί όσους δεν καταλαβαίνουν την σπουδαιότητα του ρόλου της.

Ιδιαίτερα προσευχόμαστε για τις μοναχικές μητέρες που πρέπει μόνο σ’ Εσένα να στηρίζονται εξαιτίας της έλλειψης του πατέρα των παιδιών τους. Σ’ευχαριστούμε για την ανοιχτή αγκαλιά Σου γι’ αυτά τα παιδιά που ίσως ποτέ δε θα γνωρίσουν τον γήινο πατέρα τους.

Επίσης προσευχόμαστε για τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ την τιμή να γίνουν μητέρες, που όμως φροντίζουν φτωχούς κι ανήμπορους σε αντιστάθμισμα της μητρότητας. Σου ζητούμε να είσαι ο επιούσιος άρτος των κουρασμένων μητέρων και το νερό που τις ξεδιψάει. Να είσαι η πηγή της ψυχικής και σωματικής τους δύναμης. Προσευχόμαστε ώστε η ίδια Χάρη που υπήρξε ανάμεσα στον Υιό και τον Πατέρα, να χυθεί κι ανάμεσα στις μητέρες και τα παιδιά τους. Προσευχόμαστε ακόμη κάθε μητέρα να μην επιδιώκει την τελειότητα , αλλά να εφαρμόζει την καλοσύνη του Ευαγγελίου. Προσευχόμαστε για υπομονή και συγχώρηση σε κάθε σπίτι.

Κύριε, δώσε σε κάθε μητέρα τη διάθεση να λατρεύει Εσένα , τον Δημιουργό και Δωρητή της ζωής. Βοήθησε κάθε μητέρα να αναπαύεται, ξέροντας ότι είναι απλώς συνοδός των παιδιών της κι ότι μόνο το δικό Σου Πνεύμα μπορεί να αλλάξει τις καρδιές των αγοριών και κοριτσιών της.

Είθε οι μητέρες να βρίσκουν μόνο σ’ Εσένα γαλήνη! Και περισσότερο από όλα, Κύριε, αυτήν τη μέρα που τιμούμε τις μητέρες , ας αγαπάμε πάρα πολύ τις γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή, που μας φρόντισαν, που προσεύχονταν για μας! Είθε οι καρδιές μας να πλημμυρίσουν από ευγνωμοσύνη σ’ Εσένα που μας έδωσες ζωή μέσα από τις μητέρες μας!
Μετάφραση: Νικολέτα Π. Πετρίδου,
Συν/χος καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: