8 Μαΐου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Κατάμεστη η πλατεία Μακεδονίας στα εγκαίνια του συνδυασμού «Πολίτες σε δράση» του Σάββα Χιονίδη. Τέλεια οργανωμένη, θύμιζε μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος με έναν ενθουσιώδη δήμαρχο να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για ανανέωση της θητείας του. Μια μεγαλοπρεπής, θα έλεγα, συγκέντρωση που ήρθε κι έδεσε με το έξοχο περιβάλλον, δημιούργημα άλλωστε του νυν δημάρχου.
**
Παρουσιάστηκαν όλοι ο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ένα κράμα παλιών και νέων και από σήμερα εντείνεται η μάχη του σταυρού που για όλους θα είναι δυσκολότερη λόγω απλής αναλογικής.
**
Το επόμενο βήμα για τη μάχη των εντυπώσεων είναι οι προεκλογικές ομιλίες όλων των διεκδικητών του δήμου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις.
**
Κι ενώ ο ανταγωνισμός στους δήμους εντείνεται και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών, η μάχη των ευρωεκλογών περνάει σε δεύτερη μοίρα και αξιόλογα πρόσωπα υποψήφιοι ευρωβουλευτές που επισκέπτονται την Πιερία περνούν στα ψιλά, απαρατήρητοι και προβληματίζουν για το που πάει αυτή η Ευρώπη και πόσο Ευρωπαίοι είμαστε.
**
Υπάρχει και η περιφέρεια θα μου πείτε. Εκεί παίζει Μακεδονία, Τζιτζικώστας, Σοφία σε μια προδιαγεγραμμένη επικράτηση και το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν.
**
Η τοπική επικαιρότητα λοιπόν σε πρώτο πλάνο. Η προσοχή στραμμένη εκεί, τόσο πολύ μάλιστα που τα δώρα Τσίπρα και οι πράγματι ευεργετικές ρυθμίσεις δεν έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην κοινή γνώμη, ακόμη και οι εξαγγελίες που  εντός των ημερών θ’ αρχίσουν να τρέχουν άμεσα.
**
Σε αντιπερισπασμό βέβαια η ΝΔ, βγάζει απ’ το συρτάρι τις περσινές διακοπές του Τσίπρα και ονειρεύεται αυτοδυναμία, γεγονός που όλο και περισσότερο απομακρύνεται. Είναι πλέον ευδιάκριτο ότι και η ΝΔ είναι κατώτερη των περιστάσεων και επιλέγει την τακτική του «ώριμου φρούτου» για να δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: