16 Μαΐου 2019

Εφιάλτης στο δρόμο με τον ……..Τσίπρα.

Πωλείται ο Παρθενώνας!!
Αποτέλεσμα εικόνας για Πωλείται ο Παρθενώνας!!
της Νόπης Εξίζογλου 
Η αγγελία, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί από την κυβέρνηση της τελευταίας φοράς αριστερά, στο CNN - πρωτοπόρο του παγκόσμιου καπιταλισμού- είναι το τελευταίο πλάνο της ταινίας με πρωταγωνίστρια την κυβέρνηση, ιδιοκτήτρια της νεοφυούς start up επιχείρησης παροχής υπηρεσιών κωλοτούμπας, σκηνοθέτη τον ΣΥΡΙΖΑ με κουστούμια – η αριστερά ένα επεισόδιο ενθουσιασμού- και συμπαραγωγό τους ευρωκράτες νεοτύραννους, τους εμπνευστές των μνημονίων, τα λαμόγια που απόκτησαν την εξουσία και τελικά την ιδιοκτησία της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Το αιώνιο, αειθαλές, εμβληματικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, φιλοδοξεί να γίνει η ταφόπετρα της εκποίησης της Ελλάδας , τα ερείπια της οποίας ο Τσίπρας, διαχειριστής της οικονομίας που φτωχοποίησε την κοινωνία, τιτλοφορεί έξοδο από τα μνημόνια και όχι …..έξοδο του Ζαλόγγου.
Δεν είναι αλήθεια. Ακόμη!!
Αλήθεια είναι ότι πουλάνε (σχεδόν) τα πάντα.
Αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, γνήσιοι απόγονοι των Μαυρογιαλούρων, δεσμεύτηκε σ’ ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50δις, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ) , το διαβόητο Υπερταμείο . Συμφώνησε δηλαδή , να άρει την ασυλία των νυν και μελλοντικών περιουσιακών στοιχείων που υποθήκευσε για 99 χρόνια και να υπογράψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2114 με μόνο στόχο την αποπληρωμή των «προγραμμάτων σωτηρίας» των Δανειστών – Δυναστών σε ένα καθεστώς από το οποίο δε θα βγούμε ποτέ . Πρόκειται για συμφωνία η οποία θεωρείται απόρρητη και δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ούτε στη Βουλή , ούτε στους πολίτες . Έτσι δεν είναι δυνατόν να μάθουμε την πλήρη λίστα αποκρατικοποιήσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα προς δόξα της συνταγματικά κατοχυρωμένης εθνικής κυριαρχίας .
Πιο σκάνδαλο δεν γίνεται !
Αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας του σκότους και της διαπλοκής , υπέγραψε σκανδαλώδεις συμβάσεις πώλησης των κερδοφόρων περιουσιακών στοιχείων , συμφώνησε να ολοκληρώσει τις πωλήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και να παραχωρήσει όλη την περιουσία της ελληνικής εταιρείας ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) , με επαχθείς όρους για το ελληνικό Δημόσιο και πρωτοφανείς ασυλίες για τους επενδυτές.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου , εκτός από τα αεροδρόμια , το Ελληνικό , τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης , τη ΔΕΗ της οποίας η πώληση βρίσκεται σε εξέλιξη , περιλαμβάνει τη νέα λίστα με ακίνητα , κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου , εκ των οποίων τα 4003 βρίσκονται στον νομό Αττικής , 1995 στον νομό Θεσσαλονίκης , 2845 στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων νομών της Ελλάδας και 1316 διασπαρμένα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αλήθεια είναι ότι το 2016 , η κυβέρνηση της φτωχοποίησης των Ελλήνων συναίνεσε να μεταβιβάσει στην ΕΤΑΔ το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας , μνημεία , μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι , των οποίων η μεταφορά ήταν ένα από τα 88 προαπαιτουμενα της αξιολόγησης . Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται , σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων , αρχαιολογικοί θησαυροί με βαριά ιστορία όπως η Ροτόντα , ο Λευκός Πύργος και η Βίλα Αλλατίνη στην Θεσσαλονίκη, μνημεία της οθωμανικής περιόδου στις Σέρρες , το αρχοντικό Σκουτάρη στην Καστοριά , τα αρχαιολογικά Μουσεία Αργοστολίου , Σπάρτης , Καλαμάτας , Ηρακλείου , η Κνωσός , το φρούριο Φιρκάς του 16ου αιώνα στα Χανιά , τμήματα των ενετικών τειχών σε Ηράκλειο και Χανιά κλπ. Στον μακρύ κατάλογο των 10119 ακινήτων , που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ , συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς και άλλα ακίνητα του δημοσίου που εμπίπτουν στην αρχαιολογική νομοθεσία ή χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Τι δεν καταλαβαίνουμε ;

Ότι ο Τσίπρας θα έσχιζε τα μνημόνια μ’ ένα νόμο , ένα άρθρο?

Ότι διανύουμε το τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο με νέα επώδυνα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν , ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών .

Ότι οι ζωές την Ελλήνων πολιτών , των ελληνικών οικογενειών κατεβαίνουν μια μια και πολλές μαζί στον Άδη . Θύματα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Ότι οι Έλληνες ζουν υπό τον τρόμο και την αθλιότητα μιας Ευρώπης , που έχει αποφασίσει να «παίξει» Ελλάδα και που υπηρετούν οι καθ’ ημάς δημαγωγοί της ύψιστης τέχνης να εμφανίζουν το μαύρο ως άσπρο .

Και για να μην αφεθούμε στην ελπίδα του μέλλοντος , καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος πλούτος έχει ήδη περάσει στα χέρια λίγων . Όχι μαξιλάρι , ούτε στρώμα δε μας σώζει . Η τεράστια μεσαία τάξη που καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα εξαϋλώθηκε , αφανίστηκε και αθροίστηκε στο ποσοστό των φτωχών . Οι νεόπτωχοι είναι οι ορκισμένοι εχθροί της σημερινής πλειοψηφίας . Όχι μόνο δε θα ψηφίσουν Τσίπρα αλλά ζούνε για να του δώσουν τη χαριστική βολή . Το έκαναν με τον Παπανδρέου , το επανέλαβαν με το Σαμαρά . Τώρα είναι περισσότεροι και πιο θυμωμένοι . Βρέξει – χιονίσει θα καταψηφίσουν. Είτε τραβάει ο Μητσοτάκης είτε όχι . Αυτό τους είναι αδιάφορο .

Και άραγε θα πει κανείς , τι μπορεί να κάνει κανείς για να αποτρέψει το αναπόφευκτο ; Ή μάλλον , μπορεί να κάνει κάτι ; Είμαι σίγουρη πως όχι . Το γεγονός ότι χάσαμε είναι γνωστό. Η Ελλάδα ψυχορραγεί . Δεν θα πεθαίνουμε αλλά συνεχώς θα ξεψυχάμε .

Αλλά το σκοτάδι δεν το είδαμε ακόμη !!!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: