27 Μαΐου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Γερό σκαρί ο Σάββας Χιονίδης, απόδειξε ότι κρατάει γερά παρά τα 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά.
Το 30% των συμπολιτών μας του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης με ένα 27% να στηρίζει Κώστα Κουκοδήμο για το μεγάλο ραντεβού στις κάλπες της επόμενης Κυριακής.
**
Για πολλούς ήταν έκπληξη ο Γιώργος Νταντάμης, για τους επαΐοντες όμως ήταν αναμενόμενη η καλή του παρουσία και μάλιστα υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες από τους υποστηρικτές του.
**
Ελαφρώς μικρότερη του αναμενομένου η παρουσία Λιακόπουλου με δύο αντιπάλους κολοσσούς, από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Είχα χαιρετίσει το ψηφοδέλτιό του με τη φράση «Εθνική Ελπίδων γεια σου» και σημαίνει πολλά.
**
Και τώρα ενώπιος ενωπίω Χιονίδης - Κουκοδήμος με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους, ξεκίνημα από την ίδια αφετηρία, ο μεν Κουκοδήμος με σημαία την παντοκρατορία της ΝΔ, ο δε Χιονίδης κλείνοντας το μάτι σε Συριζαίους και Πασόκους που έμειναν στο ράφι.
**
Σάρωσε η ΝΔ στις ευρωεκλογές. Ο ελληνικός λαός συμπαρατάχθηκε με τον ανθέλληνα Βέμπερ, κάτι που εντάσσεται στη σφαίρα της ψυχολογίας και θυμίζει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου οι όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους.
**
Και ως είθισται σε περιπτώσεις που η κυβέρνηση αποδοκιμάζεται από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, προκηρύσσονται εκλογές. Άγνωστο κατά πόσο ο Τσίπρας στάθμισε τη δυνατότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ σε εθνικές εκλογές. Επειδή εμφανώς δεν είναι τυχαίος παίκτης, κάτι έχει στα σχέδιά του και προφανώς καταφύγιο στην απλή αναλογική και την προοπτική συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών.
**
Μεγάλο μέρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται στη συμφωνία των Πρεσπών, πέρα από τη συνέχιση της λιτότητας και τα αδιέξοδα των πολιτών. Είμαστε σε αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: