29 Μαΐου 2019

Αύριο στην Εκάβη η απονομή βραβείων του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό»

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 12:30, θα γίνει η εκδήλωση απονομής βραβείων των μαθητών του Νομού Πιερίας, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό. 
Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σαββάτο 30 Μαρτίου, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ. Πήραν μέρος 133 μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν δεν απαιτούσαν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονταν μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά ήταν αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.  Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.
Προσκαλούνται οι μαθητές (των οποίων τα ονόματα παρατίθενται στην κατάσταση που ακολουθεί) οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους, να βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη), στον 1ο όροφο.
Ονομαστική  κατάσταση διακριθέντων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: