9 Μαΐου 2019

Η Τότεναμ αντίπαλος της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με "επική" ανατροπή

Μία ακόμη συγκλονιστική βραδιά έκρυβε το απίθανο φετινό Champions League. Η Τότεναμ με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 3-2 τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Λούκας Μόουρα που πέτυχε χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και ο Φερνάντο Γιορέντε που πέρασε στον αγώνα στην ανάπαυλα και έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.
Ο Άγιαξ «κατάπιε» την Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο. Με τρομερή πίεση ψηλά δεν επέτρεπε στην Τότεναμ να κυκλοφορήσει εύκολα τη μπάλα και προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Ντε Λιχτ (5’) και Ζίγιεχ (35’).
Στο ημίχρονο ο Ποκετίνο τα έπαιξε όλα για όλα, καθώς πλέον η ομάδα του ήθελε τρία γκολ για την πρόκριση, περνώντας τον σεντερ-φορ Γιορέντε στη θέση του αμυντικού χαφ Γουανιάμα. Μάλιστα άλλαξε και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, «ψάχνοντας» τον υψηλόσωμο Γιορέντε μα μακρινές μπαλιές.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με την Τότεναμ να πατάει εύκολα περιοχή και να απειλεί διαρκώς την εστία του Ονανά. Στο 55’ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και ασίστ του Ντέλε Άλι, ο Μόουρα έκανε το 2-1 και τέσσερα λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος μετά από φάση διαρκείας ισοφάρισε σε 2-2.
Στο τέλος το ματς ήταν… ροντέο, ο Άγιαξ έχασε ευκαιρίες να κλειδώσει την πρόκριση, είχε δοκάρι με τον Ζίγιεχ στο 79’, η Τότεναμ είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Φερτόνχεν και στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Γιορέντε κέρδισε μία ακόμη μονομαχία, ο Άλι με φανταστική ασίστ βρήκε τον Μόουρα και αυτός με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ονανά γράφοντας το τελικό 2-3.
Με το τελευταίο σφύριγμα, το… κοντράστ των συναισθημάτων ήταν πιο έντονο από ποτέ, με τους νεαρούς παίκτες του Άγιαξ να κλαίνε απογοητευμένοι και τους «Σπερς» να πανηγυρίζουν και να… κλαίνε από χαρά, την ώρα που οι «παγωμένοι» φίλαθλοι του Άγιαξ καταχειροκροτούσαν την ομάδα για την φανταστική φετινή της πορεία.
AΓΙΑΞ (Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταγλιαφίκο, Ντε Γιόνγκ, Ζιγές, Σένε (60' Φέλτμαν), Φαν ντε Μπέεκ (92’ Μαγκαγιάν), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67' Σίνγκραβεν).
ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ (82' Ντέιβις), Γουανιάμα (46' Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: