13 Μαΐου 2019

Champions League: Στον τρίτο προκριματικό ο ΠΑΟΚ, στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει οριστικά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και όχι στον δεύτερο. Αυτό διότι η Τότεναμ και η Λίβερπουλ που θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη, εξασφάλισαν μέσω της Premier League το εισιτήριο για την ίδια διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου (2019-2020).
Με άλλα λόγια, για να εξασφαλίσει είσοδο στους ομίλους του Champions League ο νταμπλούχος Ελλάδας, υποχρεούται να αποκλείσει δύο ομάδες, μία στον τρίτο προκριματικό και μια ακόμη στα playoffs του Champions League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού γύρου και το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως ένας από τους υποψήφιους αντιπάλους του σε αυτό το στάδιο θα είναι ο Άγιαξ (και άλλες πέντε ομάδες από το μονοπάτι των πρωταθλητών που θα προκριθούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο).
Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου, το πρώτο παιχνίδι 6-7 Αυγούστου και το δεύτερο 13 Αυγούστου. Αν ο ΠΑΟΚ αποτύχει να προκριθεί στα playoffs του Champions League, τότε θα συμμετάσχει στα playoffs του Europa League (ένα βήμα από τους ομίλους του Europa). Αν, από την άλλη, προκριθεί στα playoffs του Champions League και αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο, τότε θα έχει εξασφαλίσει πρόκριση στους ομίλους του Europa.
Ήταν σημαντικό για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι θα συμμετάσχει εξ' αρχής στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και όχι στον δεύτερο, καθώς τότε θα ξεκινούσε τις επίσημες υποχρεώσεις του νωρίτερα (23-24 Ιουλίου το πρώτο ματς και 30-31 Ιουλίου το δεύτερο).
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΟ EUROPA Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Το Σάββατο (12/5) ξεκαθαρίστηκε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι στους ισχυρούς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League (μαζί με τη Βασιλεία). Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ολλανδία από τον Άγιαξ στέλνει στο δρόμο του Ολυμπιακού (44.000 βαθμοί), στους ανίσχυρους, τη δεύτερη στην Eredivisie Αϊντχόφεν (έχει 37.000 βαθμούς).
Υποψήφιοι αντίπαλοι των Πειραιωτών εκτός από την Αϊντχόφεν είναι η δεύτερη ομάδα της Τουρκίας. η δεύτερη της Τσεχίας και η δεύτερη της Αυστρίας. Όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένη η βαθμολογία στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, υποψήφιοι αντίπαλοι είναι αντίστοιχα οι Μπασακσεχίρ, Βικτόρια Πλζεν και Λιντς Λασκ.
Στην περίπτωση που η Τσέλσι κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Άρσεναλ, τότε η δεύτερη ομάδα της Τουρκίας και αυτή της Αυστρίας θα συμμετάσχουν απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αυτό σημαίνει ότι Ολυμπιακός και Βασιλεία -ως ισχυροί- θα κληθούν να παίξουν με μια εκ των Πλζεν (ή Σλάβια που όμως είναι πρώτη και στο +6 από την Πλζεν στο τσέχικο πρωτάθλημα) ή Αϊντχόφεν.
Αν η Άρσεναλ νικήσει την Τσέλσι στον τελικό του Europa, υποψήφιοι αντίπαλοι θα είναι τρεις και όχι δύο. Όπως προαναφέρθηκε, η δεύτερη της Τσεχίας, η δεύτερη της Αυστρίας (κατά πάσα πιθανότητα η Λασκ, η οποία είναι στο +6 από την τρίτη Wolfsberger και απομένουν δύο αγωνιστικές) και πιθανότατα η δεύτερη της Τουρκίας (Μπασακσεχίρ). Να σημειώσουμε βέβαια για το τούρκικο πρωτάθλημα, ότι η δεύτερη Μπασακσεχίρ είναι στο +7 με παιχνίδι περισσότερο από τη Μπεσίκτας. Αν η Μπεσίκτας "κλέψει" τη δεύτερη θέση στις αγωνιστικές που απομένουν, επειδή έχει περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη της UEFA από τον Ολυμπιακό, στέλνει στο δρόμο των "ερυθρόλευκων" -και- την Αϊντχόφεν. Οι ισχυροί Βασιλεία, Μπεσίκτας και Ολυμπιακός, δηλαδή, θα κληθούν να παίξουν με τον δεύτερο της Τσεχίας, της Αυστρίας και την Αϊντχόφεν. Αν βγει δεύτερη η Γαλατά (ισοβαθμεί με τη Μπασακσεχίρ), θα είναι στους ανίσχυρους λόγω χαμηλότερης βαθμολογίας από τον Ολυμπιακό.
Σημειώνεται ότι η κλήρωση του β' προκριματικού γύρου του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιουνίου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 23-24 Ιουλίου και το δεύτερο στις 30-31 Ιουλίου. Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: