10 Ιουνίου 2019

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 19η χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Για 19η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κυλλήνη Ηλείας, στην Καβάλα, και στα Χανιά με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των πέντε δράσεων, καθώς οι περίπου 300 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, συμμετείχαν όχι μόνο στον καθαρισμό των παραλιών αλλά και σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία για μια παραλία;».

Τα βιωματικά εργαστήρια περιελάμβαναν: διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, υιοθέτηση παρτεριού και κατασκευή Φάρου, παρουσίαση του εξοπλισμού της Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, ενημέρωση για τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ζωγραφική σε καμβά, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και άλλες πολλές εποικοδομητικές δραστηριότητες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και την άψογη συνεργασία. Στη δράση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: το Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα, το 106ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, το 76ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το Δ.Σ. Νεοχωρίου, το 8ο Δ.Σ. Καβάλας, και το 5ο & 6ο Δ.Σ. Χανίων.

Για τη δράση στη Nέα Μάκρη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στην παραλία Μπρέξιζα της Νέας Μάκρης, ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα, τον Δήμο Μαραθώνα, την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής κα Βέρα Βορύλλα, καθώς και την καφετέρια Amore Mio.

Για τη δράση στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στην παραλία της Αρετσούς στην Καλαμαριά, ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 106ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης και του 76ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, τη Δ.Ε.Τ.Ε.Κ. ΑΕ ΟΤΑ - Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς, τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης - Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τον ΦΟΔΣΑ – Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Συν-κοινΩ Coop» και τους Χυμούς «Ζωή».

Για τη δράση στην Κυλλήνη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στην παραλία της Κυλλήνης, ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Δ.Σ. Νεοχωρίου, το Λιμενικού Σώμα Κυλλήνης και το κατάστημα «Επιγραφές – Ψηφιακές Εκτυπώσεις» της κας Εύας Μέτσου στα Λεχαινά Ηλείας.

Για τη δράση στην Καβάλα που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στην παραλία της Καβάλας, ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 8ου Δ.Σ. Καβάλας, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Για τη δράση στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στην παραλία του Κλαδισού, ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου και 6ου Δ.Σ. Χανίων, την Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, και συγκεκριμένα την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα. Θεοδώρα Νιαουνάκη, τον Δήμο Χανίων και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου κα Γεωργία Σαρικάκη, το Λιμεναρχείο Χανίων, τον Διοικητή Α' Λιμενικού Σώματος κ. Ευάγγελο Κοκολογιαννάκη, την εταιρεία Νερά Κρήτης ΑΕΒΕ, το Ανθοπωλείο - Φυτώριο Εν Κήπω, την Creta Paper και το Καταδυτικό Κέντρο Blue Adventures Diving.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία COMBATT ΑΕ, η οποία στο πλαίσιο πρωτοβουλιών με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140

Δεν υπάρχουν σχόλια: