18 Ιουνίου 2019

Την 1η Ιουλίου η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου εισηγήθηκε η Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές. Στο debate θα λάβουν μέρος οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ένωση Κεντρώων). Απορρίφθηκε το αίτημα της εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης να είναι παρών στην τηλεμαχία ο Κυριάκος Βελόπουλος. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συντονίστρια θα είναι η Δώρα Αναγνωστοπούλου από την ΕΡΤ και ερωτήσεις θα υποβάλλουν οι παρουσιαστές κεντρικών δελτίων ειδήσεων: Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσσιώνη (Σκάι), Έλλη Στάη (Open), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Νίκος Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1).

Η Επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

Η Ν.Δ. αρνήθηκε τη διεξαγωγή debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έθεσε εκ νέου μετ’ επιτάσεως το αίτημα για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν αυτού που συμφωνήθηκε στη Διακομματική.

Η Ν.Δ. αρνήθηκε τη διεξαγωγή με την Έφη Αχτσιόγλου να σχολιάζει πως η απόφαση του κόμματος της Πειραιώς «γεννά ερωτηματικά».

Συγκεκριμένα, ρωτά: «Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας.

Τα ερωτήματα απευθύνονται στη Ν.Δ., «οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας» σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Με παλαιότερη δήλωση του Αλ. Τσίπρα η απάντηση της Πειραιώς

Αντί απάντησης στα όσα είπε η Ε. Αχτσιόγλου για την τηλεμαχία, η Ν.Δ. την παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωση του Αλ. Τσίπρα στην οποία επί λέξει αναφέρει τα εξής: «Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: