11 Ιουνίου 2019

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Συναπάντημα Πολιτισμού στην Παραλία Κατερίνης

Την Κυριακή 9/06/2019, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτεία Summer live  στην Παραλία Κατερίνης,  το 2ο  Συναπάντημα Πολιτισμού  που διοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι" , το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Θρακικό Γανόχωρας με σκοπό να επικοινωνήσουμε και να συμπορευτούμε σεβόμενοι την  ιδιαίτερη πολιτιστική μας ταυτότητα. 
Προτάξαμε το όραμα της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συναλληλίας, της ενότητας και το πετύχαμε. Γιατί όλοι εμείς είμαστε  ένας! Γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ένα!  Δηλώσαμε με απόλυτη επιτυχία μέσα από αυτή τη σύμπραξη, πως όταν σμίγουμε, γίνονται θαύματα κι ο κύκλος της ζωής θεριεύει! Πιαστήκαμε χέρι με χέρι, χορέψαμε και οραματιστήκαμε μια νέα Ελλάδα, μια καλύτερη κοινωνία, ενωμένη, δημιουργική και βασισμένη στις πολιτιστικές μας αξίες.
Το συναρπαστικό  μωσαϊκό των ελληνικών "φυλών"  που "κουβαλά" πάντα μέσα του αυτή τη μοναδική πολυμορφία μιας χώρας μικρής, μα απέραντης, αποκαλύφθηκε  με μαεστρία κατά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, έδωσε τη διάσταση του οράματός μας και συγκίνησε την υπόσταση όσων είχαν τη χαρά να μετέχουν στη "μέθεξη".
Συμπορευτές μας τούτη τη χρονιά τα αδέρφια μας από την Ένωση Κυπρίων Β. Ελλάδας στους οποίους εκφράζουμε ιδιαίτερες και εγκάρδιες ευχαριστίες! 
Ιδιαίτερη μνεία στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου Σοφία, στον Δήμαρχο κ. Χιονίδη Σάββα και στους πολιτευτές του τόπου μας, που παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Θερμές ευχαριστίες  σε όλους τους συντελεστές: χορευτές, χοροδιδάσκαλους, μουσικούς και χορηγούς, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης. 
Από καρδιάς ευχαριστίες στους πολιτιστικούς  συλλόγους που υποστήριξαν το  Συναπάντημα Πολιτισμού και μας τίμησαν, καθώς και στους  αγαπημένους, εξαίρετους φίλους και μέλη των συλλόγων! 
Το ταξίδι συνεχίζεται και είναι ευοίωνο...Καλά συναπαντήματα να έχουμε και με το καλό να ξανασμίξουμε…
Οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ  των Συλλόγων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: