11 Ιουνίου 2019

Νέα εντός έδρας ήττα για την Εθνική, 3-2 από την Αρμενία

Δεύτερη ήττα μέσα σε λίγες ημέρες υπέστη η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά με 3-2 από την Αρμενία για την 4η αγωνιστική των Προκριματικών του Euro 2020.
Και αν το 0-3 από την Ιταλία ήταν -εν μέρει- φυσιολογικό, η ήττα από την Αρμενία δείχνει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση. Πόσο μάλλον όταν δέχεται έξι γκολ σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και υποτίθεται ότι η άμυνα είναι η… δυνατή της γραμμή.
Όπως και στα παιχνίδια με Βοσνία και Ιταλία, η Ελλάδα δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Καραπετιάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Βλαχοδήμο και με πλασέ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.
Στο 33’, μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Γκαζαριάν μέσα στην περιοχή, αυτός με ωραία κοφτή τρίπλα άδειασε τον Παπασταθόπουλο και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-2.
Η Ελλάδα αντέδρασε και στο 54’ μετά από φάση διαρκείας, ο Φορτούνης απέφυγε τρεις αμυντικούς και έστρωσε στον Ζέκα που με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο μείωσε σε 1-2.
Η γαλανόλευκη είχε την κατοχή και πίεζε για την ισοφάριση, όμως οι Αρμένιοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, ο Μιχταριάν έδωσε στον Μπαρσεγιάν, αυτός πλάσαρε στο δοκάρι, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο και με νέο πλασέ έκανε το 1-3 στο 74’.
Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν να μειώσει στο 87ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης, αφού απέφυγε με… σλάλομ τέσσερις αμυντικούς, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία πλάσαρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.
ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Μαυρίας (17' Κώτσιρας), Ζέκα, Σάμαρης (75' Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (68' Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.
ΑΡΜΕΝΙΑ (Γκιουλμπουνταχιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγοριάν Α., Μκρτσιάν (55' Χοφπεσιάν), Γκαζαριάν (83' Αβετισιάν), Μπαρσεγκιάν, Χοφνανισιάν Α., Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70' Μπαμπαγιάν), Ισκανιάν.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Ιταλία - Βοσνία                  2-1
Ελλάδα - Αρμενία              2-3
Λιχτενστάιν - Φινλανδία    0-2
Η επόμενη αγωνιστική (5η, 5/9):
Αρμενία - Ιταλία
Φινλανδία - Ελλάδα
Βοσνία - Λιχτενστάιν


Δεν υπάρχουν σχόλια: