9 Ιουνίου 2019

Αριθμοί-ρεκόρ για την παράταξη Τζιτζικώστα

Συγκινητικό και πανηγυρικό ήταν το κλίμα στη δεξίωση που παρέθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα στελέχη της περιφερειακής παράταξής του «Αλληλεγγύη» και στους συνεργάτες του, στο PortoPalace. 
Το χώρο όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του, παρουσιάζοντας τον συνδυασμό και τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και την έκλεισε με το θριαμβευτικό 62,03% από την πρώτη Κυριακή. Στη δεξίωση ήταν όλοι εκεί, εκλεγμένοι και μη υποψήφιοι, αλλά και οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο επιτελείο και στα εκλογικά κέντρα της «Αλληλεγγύης» στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας επί περίπου 70 μέρες. Εκεί και η σύζυγος του Περιφερειάρχη, Ελεάνα, αλλά και τα αδέλφια του, Μιχάλης και Μανώλης, που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα κάλεσε τους μη εκλεγμένους υποψήφιους να συνεννοηθούν μαζί του το επόμενο διάστημα, ώστε να έχουν ρόλο στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς η «Αλληλεγγύη» θα παραμείνει ενεργή, και εφόσον το επιθυμούν να προσφέρουν στον τομέα που θεωρούν ότι αποτελεί εξειδίκευσή τους.

Εξαιρετική επίδοση κατέγραψε η Μελίνα Δερμεντζοπούλου στις περιφερειακές εκλογές, καθώς παρότι «πρωτάκι» στις περιφερειακές εκλογές, είναι η πρώτη στη σειρά γυναίκα που εκλέγεται περιφερειακή σύμβουλος από το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά την –εκτός συναγωνισμού- Βούλα Πατουλίδου, που σάρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο τα πάντα με πάνω από 41.000 σταυρούς. Η κ. Δερμεντζοπούλου, που έτρεξε πολύ στην προεκλογική εκστρατεία τώρα δρέπει τους καρπούς της προσπάθειάς της. Χρωστάει πολλά και στο μηχανάκι της, που μάλλον ήταν ο πιο πολύτιμος συνεργάτης της στην προεκλογική εκστρατεία, βοηθώντας τη να οργώσει όλο τον νομό. Συγκέντρωσε ως πρωτοεμφανιζόμενη 10.523 σταυρούς...

Πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου αν κάποιος έλεγε ότι για να εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα θα χρειαζόσουν πάνω από 8.400 ψήφους θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως έγινε. Και για κάποιους ήταν και αναμενόμενο, από τότε ακόμη. Αρκεί να διάβαζε κάποιος τους αριθμούς. 

Προφανώς συνέβαλε σε αυτό και ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής, αφού οι εννέα υπόλοιποι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πήραν όλοι τις περισσότερες έδρες τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσοι έβγαλαν μια έδρα την πήραν επίσης στον ίδιο νομό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης από τις οχτώ έδρες πήρε τις έξι στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη όμως και μέχρι τον 30ό υποψήφιο της «Αλληλεγγύης» ο αριθμός των σταυρών είναι ιλιγγιώδης, αφού φτάνει στους 7.500! Απίστευτα νούμερα, που δεν τα πιάνουν... βουλευτές.

Σε επίπεδο αντιπροσωπευτικότητας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου στο ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης, εκλέγουν περιφερειακούς συμβούλους, που πήραν από 5.046 σταυρούς (ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), μέχρι 2.700 σταυρούς. Φανταστείτε δε ότι μόνη της η Βούλα Πατουλίδου με τους άνω των 41.000 σταυρούς που συγκέντρωσε ξεπέρασε τα ψηφοδέλτια της παράταξης του ΚΙΝΑΛ «Πράξεις», που πήρε στον νομό Θεσσαλονίκης 30.378 ψηφοδέλτια και κατατάχθηκε ως τρίτη δύναμη στο νέο περιφερειακό συμβούλιο...

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: