10 Ιουνίου 2019

Η πραγματική ευτυχία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η πραγματική ευτυχία
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ 
ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου; Είσαι ευτυχισμένος με την οικογένειά σου, την εργασία σου, τους φίλους σου, τα σχέδιά σου για το μέλλον; Ο Θεός θέλει να είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι σε κάθε τομέα και λεπτομέρεια της ζωής μας και να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα. Όχι αποσπασματικά και μόνο κάποιες φορές αλλά κάθε στιγμή και ολοκληρωμένα. 


Οι περισσότεροι από εμάς σήμερα, εξαιτίας των έντονων συνθηκών ζωής, βιώνουμε ένα καθεστώς συνεχούς έντασης και άγχους. Βέβαια, ως χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη μας στον Θεό και να εμπιστευόμαστε τα δικά Του σχέδια για τη ζωή μας. Πόσο όμως εύκολο είναι αυτό στην πράξη και πώς θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε;

Η χαρά και η γαλήνη που ο Θεός υπόσχεται να μας δώσει δεν εξαρτάται από τις συμπτωματικές και τυχαίες περιστάσεις της ζωής μας ούτε από την επίτευξη των σχεδίων και των στόχων μας, αλλά είναι καρπός του Πνεύματος του Θεού και δωρεά Του προς εμάς.

Πολλά χρόνια πριν, μου διηγήθηκε ένας φίλος μου, ότι η χαρά που μπορούσε να νιώσει εξαρτιόταν αποκλειστικά από στιγμιαίες ή εφήμερες καταστάσεις της ζωής του. Τα βράδια της Παρασκευής, μετά το πέρας της εργασίας του ή κατά τη διάρκεια των διακοπών του ή όταν ξόδευε χρόνο στον κήπο του, ήταν ικανοποιημένος και χαρούμενος. Επειδή όμως οι καταστάσεις αυτές διαρκούσαν πολύ λιγότερο από το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της ζωής του, τον περισσότερο καιρό αισθανόταν κουρασμένος και δυσαρεστημένος. Όλα αυτά άλλαξαν όταν αποφάσισε να εμπιστευτεί τη ζωή του στον κυρίαρχο Θεό και να αναζητήσει μια στενή ουσιαστική σχέση μαζί Του. Με τον καιρό, άρχισε να ανακαλύπτει διάφορα απλά πράγματα που τον βοήθησαν στην καθημερινή του ζωή.

Ζήτα και εσύ από τον Θεό σήμερα να σου δώσει τη χαρά και την απόλαυση που μόνο Εκείνος μπορεί να εγγυηθεί. Πολλοί χριστιανοί δεν λαμβάνουν τίποτα από τον Θεό για τον απλούστατο λόγο επειδή δεν ζητάνε. Ο Λόγος του Θεού μάς καλεί να πλησιάζουμε ενώπιον του «θρόνου του Θεού» με παρρησία για να λάβουμε έλεος και χάρη» (Εβραίους 4:16). Ο Διάβολος όμως μας επηρεάζει πολλές φορές λέγοντάς μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί ή άξιοι για να ζητήσουμε τη χάρη και τα δώρα του Θεού. Αυτό βέβαια από τη μία ναι μεν είναι αλήθεια από την άλλη όμως παραγνωρίζει το γεγονός ότι η δικαίωσή μας ενώπιον του Θεού δεν προέρχεται από τα δικά μας έργα αλλά πηγάζει από την αλήθεια του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού Χριστού και της αποδοχής αυτού του γεγονότος.

Εκείνο που μας καλεί η Βίβλος να κάνουμε είναι να είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Θεός θα μας χαρίσει τις ευλογίες Του όταν τις ζητάμε με πίστη και παρρησία. Μην σκέφτεσαι λοιπόν αν είσαι λιγότερο ή περισσότερο καλός ή αν το αξίζεις αλλά εμπιστεύσου τα σχέδια του Θεού στη ζωή σου και προσδόκα τις δικές Του ευλογίες.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Κύριε μου, Εσύ λες στον Λόγο Σου, η καρδιά που ευφραίνεται, είναι σαν γιατρικό. Κι όμως μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να είμαι χαρούμενος, όταν με πιέζουν οι καταστάσεις της ζωής. Παρόλα αυτά δώσε μου τη χάρη να ζητώ το Πρόσωπό Σου, για να βρω τη χαρά που χρειάζομαι. Βοήθησέ με να έχω τα μάτια μου καρφωμένα σε Εσένα και όχι στις περιστάσεις. Εσύ λες να έρθουμε σε Σένα για να βρούμε ανάπαυση .Το κάνω με τη δική Του Χάρη και Δύναμη. Αμην.

Μετάφραση: Μαρία Γούδα – Κοκτσίδου, Οδοντίατρος





Δεν υπάρχουν σχόλια: