15 Ιουνίου 2019

«Εκκίνηση» - «Ανανέωση Τώρα»: Πρώτη κοινή συνάντηση των εκλεγμένων συμβούλων

Την απόφασή τους να προχωρήσουν δυναμικά και ενωτικά οδηγώντας τον Δήμο Κατερίνης σε μια νέα εποχή επισφράγισαν ο  νέος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Εκκίνηση», Κώστας Κουκοδήμος και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», Γιώργος Νταντάμης, στην πρώτη κοινή συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων των δύο συνδυασμών, το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου.
Οι σύμβουλοι ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους και οι επικεφαλής έδωσαν τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τη συνδιοίκηση του Δήμου Κατερίνης μεταφέροντας από κοινού το μήνυμα ότι: «πλέον λειτουργούμε ως μία ομάδα. Έχουμε την κοινή θέληση να συνεργαστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να δώσουμε στον Δήμο Κατερίνης νέα προοπτική».
Στη συνάντηση οι επικεφαλής ενημέρωσαν τα στελέχη τους για τις πρώτες κινήσεις αλλά και τις αλλαγές που δρομολογούνται. Τόνισαν, δε, ότι ήδη ζήτησαν από τον απερχόμενο Δήμαρχο να τους παραχωρήσει ένα γραφείο στο δημαρχείο ώστε άμεσα να ξεκινήσει η ενημέρωση και η προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση τον Σεπτέμβριο.
Κώστας Κουκοδήμος: «Πλέον είμαστε μια ομάδα και οφείλουμε να πετύχουμε στο έργο μας»
Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο κ. Κουκοδήμος υπογράμμισε: «Ήταν μια πρωτόγνωρα σκληρή εκλογική μάχη που δεν είχα βιώσει 12 χρόνια βουλευτής. Δεχθήκαμε σκληρή, άδικη και πολιτικά απαράδεκτη επίθεση την εβδομάδα πριν το β’ γύρο των εκλογών. Ευτυχώς οι δημότες έδωσαν την απάντηση σε όσους προσπάθησαν να δηλητηριάσουν την τοπική κοινωνία.  Τελικά το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Με τον Γιώργο Νταντάμη δώσαμε τα χέρια και συμφωνήσαμε να συνδιοικήσουμε τον Δήμο Κατερίνης με κοινό στόχο τη διαφάνεια, την ανάπτυξη, την ισότητα. Οι προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών μας παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία. Υπάρχει σύμπνοια και διάθεση να συνθέσουμε μαζί προτάσεις και σχεδιασμούς. Σήμερα θέλω να σας πω το εξής: Πλέον είμαστε μια ομάδα και οφείλουμε να πετύχουμε στο έργο μας. Το οφείλουμε στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας. Ζητώ να υπάρχει πνεύμα αγαστής συνεργασίας, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να εργαστούμε σκληρά. Καλή δύναμη σε όλους».
Γιώργος Νταντάμης: «Έχουμε τη θέληση να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε μια καλύτερη τύχη στον τόπο μας»
Στη συνέχεια ο κ. Νταντάμης έλαβε το λόγο, τονίζοντας τα εξής: «Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε κοινή πορεία με τον Κώστα Κουκοδήμο, πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών, βρήκε τη θετική ανταπόκριση των δημοτών. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα των εκλογών. Με συκοφαντίες, χτυπήματα κάτω από τη μέση, με non paper και αφίσες που κυκλοφόρησαν προσβάλλοντας το πολιτικό ήθος, την αξιοπρέπεια και τον πολιτικό πολιτισμό μας. Σήμερα, το εκλογικό αποτέλεσμα μας οδηγεί σε μια νέα αρχή στον Δήμο Κατερίνης. Άλλωστε και ο λόγος που θέσαμε τους εαυτούς μας ως υποψηφίους ήταν γιατί διαπιστώσαμε ότι κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Η συνεργασία μας με τον Κώστα Κουκοδήμο είναι ήδη εξαιρετική. Απόλυτη συνεννόηση. Ξεκάθαροι στόχοι. Κυρίως, έχουμε κοινή θέληση να προσφέρουμε μια καλύτερη τύχη στον τόπο μας. Λειτουργούμε ως μία ομάδα και μας περιμένει πολύ δουλειά. Καλή επιτυχία σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: