12 Ιουνίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Μαρτύριο πραγματικό για τους υποψηφίους της ΝΔ. Τους έβγαλαν την ψυχή. Ο ένας μπαίνει στη λίστα, ο άλλος βγαίνει. Κάποιοι φυσικά δεν θα φτάσουν ούτε στα σκαλοπάτια της Πειραιώς αλλά ντόρος να γίνεται.
*
Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές, ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τα όριά του για να μη συμβαίνει το «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».
*
Κατανοώ ότι η είσοδος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο είναι σαν να κερδίζεις λαχείο, εξ ου και η φρενίτιδα αιτήσεων. Ένας στους δύο κερδίζει, ίσως και περισσότεροι. Έχει και λήγοντες, κάτι θα πάρουν κι αυτοί.
*
Εμπλοκή και γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του Σάκη Γκούνα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο μικροσκόπιο από το τοπικό κονκλάβιο και ανησυχεί τους διεκδικητές της μιας έδρας που παίζει.
*
Ο αρχηγός είπε διεύρυνση, να δούμε πόσο μετράει η πασοκογενής τάση κι αν οι ορθόδοξοι του 3% μπορούν να βάλουν βέτο.
*
Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα των επαναληπτικών εκλογών και της απλής αναλογικής, ρίχνονται στη μάχη δύο μόνο γενναίοι για την ώρα, Μίχου και Τσακιρίδης, με το μάτι στραμμένο στην πρωτιά. Σημειώστε ότι στον επόμενο τόνο δεν θα έχουμε σταυροδοσία αλλά λίστα.
*
Έμεινε από στελέχη το ΚΙΝΑΛ; Όχι βέβαια. Κάποιοι μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κάποιοι στο χρονοντούλαπο του Βενιζέλου και κάποιοι κλείνουν το μάτι με νόημα στον Αλέξη.
*
Σαφές προβάδισμα για τη ΝΔ δίνουν δημοσκοπήσεις πληρωμένες και μη. Δεν είναι η πρώτη φορά που με καταλληλότερο τον κανένα, το κόμμα του κερδίζει τις εκλογές, όχι χάρη στην ικανότητα και το πρόγραμμά του αλλά χάρη στην τακτική του «ώριμου φρούτου».
*
Να δείτε πως μετά τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και θα καταγράφεται ιλιγγιώδης η φθορά της όποιας νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: