13 Ιουνίου 2019

Φυτεία κάνναβης στη Βοιωτία: Οι διάλογοι για «κατσίκες» και «κουνούπια»

Να απαγάγουν και να εξαφανίσουν όσους προσέγγισαν την φυτεία με τα 12.800 δενδρύλλια χασίς στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, ήταν οι εντολές του «αρχηγού» προς τους καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της.

Η συγκομιδή, σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών θα έβγαζε περίπου 3 τόνους χασίς με τα έσοδα να υπολογίζονται στα 6.000.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα που ήταν υπεύθυνοι και επιτηρητές της καλλιέργειας, ενώ για τρεις από τους παρατηρητές που βρίσκονταν σε άλλες βουνοκορφές ακολούθησε κινηματογραφική πεζή καταδίωξη με σκυλιά ιχνηλασίας και άνδρες της ΕΚΑΜ, για 20 χιλιόμετρα από τα Δερβενοχώρια έως την Μαγούλα Αττικής, όπου συνελήφθησαν. Αναζητούνται ακόμη 7 άτομα μεταξύ των οποίων και ο Αλβανός Αρχηγός. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ένας 54χρονος Έλληνας Βοσκός. Ο ίδιος γνώριζε την περιοχή, τα μονοπάτια και ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία και επιτήρηση της φυτείας που είχε σύστημα τροφοδότησης και καταλύματα-σκοινές διαμονής των καλλιεργητών που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, πιστόλι και κυνηγετικά όπλα. Χαρακτηριστικοί είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος στις συνομιλίες τους

Οι «κωδικοί» των ναρκεμπόρων

Χασισόδεντρα: Κατσίκια

Πότισμα χασίς: Αρμέγω τις κατσίκες

Πυροσβεστικό όχημα: Τραίνο της Φωτιάς

Ελικόπτερο Αστυνομίας: Κουνούπι

DRONES: Πουλιά

Οι αστυνομικοί της Δίωξης κάνουν λόγο μάλιστα για βελτίωση των φυτών κάνναβης από τους καλλιεργητές με αποτέλεσμα την συγκομιδή σε μόλις 3 μήνες, και την παραγωγή ενός κιλού χασίς από κάθε δενδρύλλιο, που πωλείται από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Οι διάλογοι για «κατσίκες» και «κουνούπια»

Χαρακτηριστικοί είναι και οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος καλλιέργειας χασίς.

Α: Πού είσαι;

Β: Εδώ στις κατσίκες (δέντρα χασίς)

Α: Όλα καλά;

Β: Εδώ τις αρμέγω (ποτίζω)

Α: Μεγαλώνουν καθόλου;

Β: Οι μισές έφθασαν 20 πόντους ύψος

Α: Το είδες αυτό;

Β: Το κουνούπι (ελικόπτερο)

Α: Είναι πάνω μας αρκετή ώρα

Β: Το βλέπω… θα σου πω

Α: Βλέπω κάποιον να έρχεται προς τα εδώ…

Β: Εντάξει πες μας

Α: Είναι κοντά… Αν έρθει μέσα να είστε έτοιμοι με τα σίδερα (όπλα). Δεν βγαίνει αν μπει Μέσα.

Β: Οκ… είμαστε έτοιμοι

Οι αστυνομικοί εκτός από τα χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, πέντε κυνηγετικά όπλα, 5.310 ευρώ, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών - καλλιεργητών της φυτείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: