10 Ιουνίου 2019

Καταγγελία για επικίνδυνο οδόστρωμα σε επαρχιακό δρόμο Παντελεήμωνα Πιερίας

Αγαπητοί, θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία:
Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στον δρόμο από Παραλία Παντελεήμωνα προς βόρεια (παράδρομο κάτω από τις γραμμές του τρένου) και στην ακριβή τοποθεσία που επισυνάπτω σαν σύνδεσμο του google map https://goo.gl/maps/2oZgktaDew35RAuL8 με ιδιωτικό αυτοκίνητο οδηγούσα με συνεπιβάτη προς Λιτόχωρο.

Το μπροστινό μου αυτοκίνητο έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό και μόνο όταν έπεσα με φόρα σε μία τρομερά επικίνδυνη λακκούβα κατάλαβα γιατί έκανε αυτή την κίνηση. Το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που στράβωσε η ζάντα και καταστράφηκε το λάστιχο.

Σταμάτησα στα 200 μέτρα στη διασταύρωση στον ίσκιο για να εκτιμήσω τη ζημιά. Σε 20 δευτερόλεπτα ήρθε αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό με διαλυμένο τελείως ελαστικό και τροχό. Κάλεσα την τροχαία και ενημέρωσα ότι υπάρχει επικίνδυνη λακκούβα και σε 30 λεπτά άλλα 3 αυτοκίνητα σταμάτησαν με ζημιά. Ντόπιοι που σταματούσαν να ρωτήσουν αν θέλουμε βοήθεια μας μετέφεραν ότι έχουν ενημερώσει εδώ και μήνες για το πρόβλημα και δεν γίνεται τίποτα. Η τροχαία μας προέτρεψε αν θέλουμε να κάνουμε καταγγελία να πάμε στον Αστυνομικό Σταθμό στο Λιτόχωρο οπότε και μετά από αλλαγή τροχού με τη ρεζέρβα πήγαμε. 

Η αντιμετώπιση από την Αξιωματικό Υπηρεσίας ήταν αδιάφορη έως χλιαρή με σχόλια του τύπου "Εγώ περνάω από εκεί και δεν έχω δει καμία λακκούβα“... Τελικά, μας έδωσε με τον τρόπο της να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε επίσημη καταγγελία και ειρωνικά μας ρώτησε “Και τι θέλετε; Να κάνετε μήνυση στον Δήμο;”. Επιλέξαμε να μην "μπλέξουμε" με τέτοιες διαδικασίες και φύγαμε, αλλά και μόνο η σκέψη ότι αν οδηγούσαμε μηχανή (ευτυχώς επέλεξα να μετακινηθώ με ΙΧ αυτοκίνητο) τώρα θα ήμασταν ή βαριά τραυματίες ή νεκροί, με οδηγεί στο να δημοσιοποιήσω την ιστορία.

 Για να ενημερωθεί ο κόσμος και να προσέχει, για να πιεστεί ο υπεύθυνος φορέας για την επισκευή του οδοστρώματος, αλλά και για να επικοινωνήσουν μαζί μας οι υπόλοιποι παθόντες του συμβάντος της ημέρας εκείνης, ώστε να κινηθούμε ακόμα και νομικά για την αποζημίωσή μας παρακαλώ δημοσιοποιήστε το ζήτημα. Επισυνάπτω και φωτογραφίες από το κατεστραμμένο οδόστρωμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης Ν. Κοντός

Δρ Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
6973088022

Δεν υπάρχουν σχόλια: