20 Ιουνίου 2019

Σε τρεις μήνες το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα παράγει το δικό του ραδιοφάρμακο

Σε ένα τρίμηνο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το ραδιοφάρμακο που είναι απαραίτητο για τις εξετάσεις PET/SC δήλωσε ο πρόεδρός του Βασίλης Παπάς στο περιθώριο της κεντρικής εορταστικής εκδήλωσης για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οπως επισήμανε ο κ. Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύμβαση για την εγκατάσταση εξοπλισμού κυκλοτρονίου στο Παπαγεωργίου υπεγράφη προ 10ημέρου.

Δωρεά 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Ο εξοπλισμός για την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, τον οποίο απέκτησε το νοσοκομείο, κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα εγκατασταθεί σε μικρό κτίριο που θα κατασκευαστεί με δαπάνη του υπουργείου Υγείας και η κατασκευή υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

«Σήμερα το ραδιοφάρμακο παράγεται μόνο στο Λαύριο και μεταφέρεται δύο φορές την ημέρα οδικώς για λόγους ασφαλείας και κοστίζει στο Παπαγεωργίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως. Με την παραγωγή του στο νοσοκομείο μας, θα έχουμε εξοικονόμηση αυτών των 2,5 εκατομμυρίων που δαπανούμε κάθε χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Παπάς.

Και ειδικό ερευνητικό κέντρο

Ο κ. Παπάς επισήμανε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες το Παπαγεωργίου και το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση ειδικού ερευνητικού κέντρου, του δεύτερου στην Ευρώπη, που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: