14 Ιουνίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή

Κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
Η ημέρα αυτή αποτελεί ένα «ευχαριστώ» στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη που προσφέρει δωρεάν το αίμα του, αλλά και μιαευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα, η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα αίματος και προϊόντων αίματος για όσους τα χρειάζονται.

Η μετάγγιση αίματος και προϊόντων αίματος σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Παρατείνει τη ζωή και βελτιώνει την ποιότητα ζωής ασθενών που πάσχουν από απειλητικές ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών και άλλων ιατρικών επεμβάσεων. Παίζει επίσης σωτήριο ρόλο στην υγεία μητέρας και παιδιού κατά την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων, όπως οι φυσικές καταστροφές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Μια υπηρεσία αίματος που δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα πρόσβασης σε ασφαλές αίμα και ασφαλή προϊόντα αίματος σε επαρκείς ποσότητες αποτελεί συστατικό-κλειδί κάθε λειτουργικού συστήματος υγείας. Επάρκεια αίματος και προϊόντων αίματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της δωρεάς από εθελοντές αιμοδότες. Ωστόσο, σε πολλές χώρες του κόσμου οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εξασφάλιση επάρκειας, καθώς και στην εξασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας και ασφάλειας του αίματος και των προϊόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: