9 Ιουνίου 2019

Προκριματικά EURO 2020: Ήττα για την Ελλάδα από την Ιταλία με 3-0

Ανώτερη η Ιταλία, πέρασε εύκολα από το ΟΑΚΑ με 3-0 επί της Εθνικής μας ομάδας για την 3η αγωνιστική των Προκριματικών του Euro 2020.
Οι Ιταλοί κυριάρχησαν, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με τρία γκολ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισαν» τη νίκη.
Το σκορ άνοιξε στο 23’ όταν ο Μπελότι μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε τη μπάλα κοντά στο σημείο του πέναλτι και ο Μπαρέλα με πλασέ έκανε το 0-1 για τη Σκουάντρα Ατζούρα.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σταφυλίδης έκανε λάθος, ο Ινσίνιε πήρε τη μπάλα, πέρασε σαν σταματημένο τον Σάμαρη, μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο φαλτσαριστό δεξί πλασέ έγραψε το 0-2 για την Ιταλία.
Τρία λεπτά μετά, ο Έμερσον Παλμιέρι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπονούτσι με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα για το 0-3.
Η εικόνα του β' μέρους ήταν καλύτερη για την Εθνική μας, όμως οι Ιταλοί έκαναν και συντήρηση δυνάμεων, έχοντας μπροστά και το ματς με τη Βοσνία. Η γαλανόλευκη απείλησε με τον Φορτούνη (69') και τον Σιώπη (75') για να μειώσει στο σκορ, ενώ οι Ιταλοί είχαν επίσης ορισμένες καλές στιγμές για τέταρτο γκολ.
Ένα καλό σουτ του Ντε Σίλιο (71') κατέληξε λίγο άουτ, ο εξαιρετικός Ινσίνιε νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μπάρκα (75'), ενώ στο 81' ο Κιέζα... κατάφερε να αστοχήσει μόνος του από τη μικρή περιοχή σε γύρισμα του πολύ επικίνδυνου Μπελότι. Στο 86', ο Μπάρκας έκανε εξαιρετική επέμβαση με τα ακροδάχτυλα σε σουτ του Πελεγκρίνι και στο 88' έβγαλε το σουτ του Ινσίνιε.
ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης (46' Σιώπης), Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77' Μπακασέτας), Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46' Μαυρίας).
ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Σίριγκου, Φλορέντσι, Έμερσον Παλμιέρι (68' Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81' Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84' Μπερναρντέρσκι), Ινσίνιε.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Φινλανδία - Βοσνία        2-0
Ελλάδα - Ιταλία              0-3
Αρμενία - Λιχτενστάιν   3-0

Η επόμενη αγωνιστική (4η, 11/6):
21:45 Λιχτενστάιν - Φινλανδία
21:45 Ιταλία - Βοσνία
21:45 Ελλάδα - Αρμενία



Δεν υπάρχουν σχόλια: