2 Ιουλίου 2019

Γνώση και φαντασία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης - Ημέρα εγγραφών στα 16 συνολικά εργαστήρια η Παρασκευή 5 Ιουλίου

Τον πολυδιάστατο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει μια βιβλιοθήκη θα ανακαλύψουν και φέτος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μέσα από 16 συνολικά εργαστήρια, εκδηλώσεις και βιωματικές δραστηριότητες παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, τα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…».

Το πρόγραμμα, θα διαρκέσει από τις 9 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 12:00 μ., κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει έως και 8 εργαστήρια, ενώ ως ημέρα εγγραφών (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας), ορίζεται αποκλειστικά η Παρασκευή 05 Ιουλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης.
Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες και υλοποιούνται από τους εθελοντές της βιβλιοθήκης.
«Αποδεικνύουμε και αυτή τη φορά όπως άλλωστε συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, ότι η βιβλιοθήκη μας μπορεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών και την συνδρομή των ακούραστων εθελοντών να μετατραπεί σε έναν τόπο συνάντησης με αγαπημένους ήρωες, καθώς μέσα από τα βιβλία ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η βιβλιοθήκη να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή!» επισημαίνει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας παράλληλα: «Ευχαριστώ για την καθημερινή συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος, τους υπαλλήλους, όλους τους εθελοντές, οι οποίοι και φέτος θα είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας».
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων:





Δεν υπάρχουν σχόλια: