10 Ιουλίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τα είχε όλα η ορκωμοσία πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Η επιστροφή των νοικοκυραίων για να βάλουν τη χώρα στην κανονικότητα.
**
Άνετος ο Κυριάκος, με το ένα χέρι στην τσέπη, σαν καθηγητής στο Χάρβαρντ, ελαφρώς ξαφνιασμένος για το κακό από τον βρήκε δεχόταν τα συγχαρητήρια του παραληρούντος πλήθους.
**
Ώρα για δουλειά. Δουλειά, τι κουραστική λέξη, ενοχλητική όσο μια ομόρριζή της. Εντολή εδόθη. Τρέχουμε τώρα.
**
Για τους υπουργούς δουλειά, για τη χώρα παράταση της δουλείας. Για τον Μητσοτάκη η μεγάλη ευκαιρία να διαψεύσει τις Κασσάνδρες και να αναδειχθεί σε ηγέτη.
**
Άρχισε καλά θα έλεγα διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Τριάντα και ένας εξωκοινοβουλευτικοί, τεχνοκράτες ως επί το πλείστον και 4-5 δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δανεικά κι αγύριστα.
**
Αξιοκρατικές, κατά βάση, οι επιλογές. Αρνητικό να καταγράφεται η εποπτεία (;) της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τον ίδιο τον Κυριάκο.
**
Εμφανέστατα ο Κυριάκος (διάβαζε Θεοδωρικάκος) διαπίστωσε ότι δεξιά του δεν υπάρχουν υπόλοιπα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δυνατότητες μεγάλης διεύρυνσης σε όμορους σχηματισμούς και επιχειρεί διείσδυση στο χώρο της κεντροαριστεράς.
**
Είναι μόνο η αρχή. Το λεηλατημένο ΚΙΝΑΛ σε στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μπαίνει σε μια φάση εκποίησης. Εκόντες άκοντες οι Πασόκοι, θα ακολουθήσουν το νέο δίπολο κατά τα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου.
**
Οι ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή θα είναι ραγδαίες και θα εξαρτηθεί βεβαίως από την πορεία της κυβέρνησης που φυσικά δεν έχει περίοδο χάριτος. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπισθεί κυρίως η καθημερινότητα στο εσωτερικό μέτωπο και οι ισορροπίες στα ανοικτά θέματα τις εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: