8 Ιουλίου 2019

Ποια είναι τα πρώτα ονόματα που ακούγονται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η ονοματολογία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε αμέσως μετά το «κλείδωμα» του εκλογικού αποτελέσματος, ήδη από τη νύχτα της Κυριακής.
Οι περισσότερες εκτιμήσεις συμφωνούν στην ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Χρήστο Σταϊκούρα και του υπουργείου Ανάπτυξης από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο Γιάννης Βρούτσης φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας και ο Βασίλης Κικίλιας το υπουργείο Άμυνας. Συμφωνούν επίσης στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια ως υπουργού Εξωτερικών και στην ανάληψη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Για το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ακούγεται το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος όμως φέρεται ως υποψήφιος και για το υπουργείο Παιδείας, για την ηγεσία του οποίου «παίζει» και το όνομα της Νίκης Κεραμέως. Το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο πιθανόν να ενοποιηθεί με το Τουρισμού, φέρεται να αναλμβάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην περίπτωση που δεν ενοποιηθούν τα δύο υπουργεία, η Όλγα Κεφαλογιάννη «πηγαίνει» στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο υπουργείο Πολιτισμού φέρεται να επιστρέφει, αυτή τη φορά ως υπουργός, η γενική γραμματέας του επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Λίνα Μενδώνη.
Ένα πρόσωπο που φαίνεται να προορίζεται για το Προστασίας του Πολίτη είναι εκείνο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το Εσωτερικών ο Τάκης Θεδωρικάκος, για το Ψηφιακής Πολιτικής ο Κυριάκος Πιερρακάκης, για το Υγείας ο Κώστας Τσιάρας ή ο Βασίλης Κικίλιας - αν δεν τοποθετηθεί στο Άμυνας - το υπουργείο Δικαιοσύνης «αναλμβάνει» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ για το υπουργείο Ναυτιλίας ακούγονται τα ονόματα των Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννη Πλακιωτάκη ή Μάκη Βορίδη.
Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται το όνομα του Στέλιου Πέτσα, μέχρι σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Απρίλιο του 2018, αν και άλλες πληροφορίες «θέλουν» τον κ. Πέτσα στη θέση του αναπηρωτή υπουργού Οικονομικών.
Για την προεδρία της Βουλής ακούγεται έντονα ο Κώστας Τασούλας και για τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης.
Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης µε αρµοδιότητες συντονισµού του κυβερνητικού έργου φέρεται να αναλαμβάνει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Ακης Σκέρτσος.
Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι προγραμματίζεται η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: