25 Ιουλίου 2019

Σαν να εκδικούνται τους πολίτες, γιατί.... δεν τους ψήφισαν

Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

Η ακυβερνησία των δήμων, ο τουρισμός και το κακό συναπάντημα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής στήλης.

Βρέθηκα στον Πλαταμώνα και στον Ν.Παντελεήμονα, επισκέφθηκα την Παραλία, μου έστειλαν εικόνες από την Ολυμπιακή Ακτή και άλλες αμιγώς τουριστικές περιοχές της Πιερίας.

Μίλησα με επαγγελματίες, ρώτησα επισκέπτες, είδα με τα ματάκια μου όσα συμβαίνουν στη μετεκλογική Πιερία και στους δυο δήμους που συγκεντρώνουν το μεγάλο πλήθος τουριστών και επισκεπτών κάθε χρόνο.

Μια λέξη. Εγκατάλειψη και αδιαφορία. Σκουπίδια, χόρτα, σπασμένες πινακίδες ενημέρωσης επισκεπτών συνθέτουν την εικόνα και η γνωστή ρήση “τα παράπονα στο δήμαρχο” ανενεργή και δυστυχώς ανεφάρμοστη, αφού αυτοί είναι “άφαντοι” αν και βάσει νόμου φέρουν την ευθύνη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Το μεσοδιάστημα από τις δημοτικές εκλογές έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, ειδικά φέτος που συνέπεσε με τη θερινή-τουριστική περίοδο έχει δημιουργήσει χάος.

Ένας επιπλέον και μάλλον ο σπουδαιότερος λόγος που φέτος ειδικά συμβαίνει αυτό, είναι και το γεγονός ότι έχουμε αλλαγή φρουράς στους δήμους.

Σκέφτεται λοιπόν ο απερχόμενος...σιγά μη σκάσω και μην σπάσω το κεφάλι μου για τον τουρισμό ή για τους πολίτες, αφού σε δυο μήνες θα είμαι παρελθόν.

Ούτε το κράτος λοιπόν αλλά ούτε οι δήμοι έχουν συνέχεια σ’αυτή τη χώρα. Υπάρχουν μόνο ο πρώην και ο επόμενος.

Αν σας ακούγεται άδικο ή υπερβολικό, κάντε μια βόλτα στην Παραλία, τον Κορινό, του δήμου Κατερίνης ή στην παραλία Παντελεήμονα και Πλαταμώνα του δήμου Δίου Ολύμπου.

Και για να το κάνω πιο εύκολο. Αναλογιστείτε ποια θα ήταν η εικόνα στις ίδιες περιοχές, αν οι δημοτικές εκλογές ήταν τον προσεχή Οκτώβριο.

Ζήσαμε τον παροξυσμό των ασφαλτοστρώσεων και της κοπής χόρτων μέσα στην προεκλογική περίοδο την Άνοιξη. Καθημερινά δελτία και φωτογραφίες με τα “έργα” και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι βέβαια μόνο οι τουριστικές περιοχές. Στο Λόφο δεν έχουν νερό αλλά ποιος νοιάζεται; (Οι φώτο είναι από την περιοχή και δείχνουν το “σύγχρονο” τρόπο υδροδότησης των κατοίκων)






Κατέβηκε ο διακόπτης και επήλθε το μπλακ άουτ.

Πόσο μικρά πολιτικά μυαλά; Πόσο μικρόψυχη πολιτική συμπεριφορά. Σαν να εκδικούνται τους πολίτες που δεν τους ψήφισαν. Σαν να θέλουν να τιμωρήσουν την πόλη γιατί είχε διαφορετική άποψη από αυτούς.

Η λογική του παραλόγου στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα που θεωρητικά παλεύει να ορθοποδήσει και που η κινητήριος δύναμή της είναι ο τουρισμός το καλοκαίρι.

Κρίμα για όλους. Και κυρίως για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: