15 Ιουλίου 2019

Συνελήφθη 27χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων στην Κρήτη.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr για έναν νεαρό αγρότη, 27 ετών, πατέρα δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου και ο οποίος ομολόγησε προφορικά την ειδεχθή πράξη του. Οι αρχές αναμένουν τα εγκληματικά ευρήματα ώστε να συμπληρωθούν στη δικογραφία. Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο 27χρονος είναι μία από τις στοχευμένες εισαγωγές που έκανε η Ασφάλεια Χανίων και συμπεριλαμβανόταν στη λίστα υπόπτων που είχε συντάξει ανάλογα με το παρελθόν και το ψυχολογικό προφίλ που παρουσίαζαν. Ο ίδιος φέρεται κατά την ανάκρισή του να υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις και στο τέλος να ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα. Καθώς μάλιστα έχει κτήμα στην περιοχή που είναι το παλιό γερμανικό πολυβολείο γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξη της τρύπας που λειτουργούσε ως αεραγωγός στο καταφύγιο, από όπου, όπως όλα δείχνουν έριξε το άψυχο σώμα της Αμερικανίδας βιολόγου.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνεται πάντως το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό. Ο 27χρονος που φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν πως ο άνδρας είδε την Suzanne Eaton στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται ότι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε τεχνιέντως μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της 60χρονης απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: