22 Ιουλίου 2019

Ας κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί...

Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

Ας κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί κι ας κάνουμε όλοι μαζί πως δεν συμβαίνει τίποτα. Αυτή η λογική συνεχίζει να επικρατεί και στον τουρισμό της Πιερίας.

Τα αποτελέσματα βέβαια της πάγιας αυτής πρακτικής έχει ως αποτέλεσμα, τη μόνιμη και δικαιολογημένη γκρίνια των επαγγελματιών του τουρισμού και την απέλπιδα προσπάθεια των “φορέων” να πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς.

Οι απαξιωτικές αναφορές για θέματα καθαριότητας στην Πιερία σε μέσα ενημέρωσης βαλκανικών χωρών προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Γιατί αλήθεια;

Μέχρι και επιστολή έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τη “δυσφήμιση” που υπέστη η περιοχή μας.

Αλήθεια; Μήπως η απάντηση θα ήταν να δώσουν όσοι έχουν την ευθύνη το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να μην βρίσκουν εικόνες οι επισκέπτες που δίνουν αφορμή για αρνητικά σχόλια;

Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος πως ήρθε η σερβική τηλεόραση ή έκανε ρεπορτάζ με στόχο να πλήξει αποκλειστικά την Πιερία. Και γιατί άραγε;

Η επιστολή βέβαια θεωρώ πως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. “Διαφήμισε” τη δυσφήμιση ….
Απόδειξη πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική στον τομέα του τουρισμού αλλά σπασμωδικες. μην πω βιαστικές κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνον.

Οι επιστολές διαμαρτυρίας, δεν αποτελούν λύση. Τώρα θα μου πείτε, μα να μην αντιδρούσαμε; Θα ήταν σαν να παραδεχόμασταν πως υπάρχει πρόβλημα.

Ενώ τώρα; Τους πείσαμε.

Ας κάνουν όλοι μια βόλτα εκεί….νότια. Να δουν την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, τις σπασμένες πινακίδες, την απουσία υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών και τουριστών, ας πάνε μια βόλτα στην Παραλία Κατερίνης και την Ολυμπιακή Ακτή μέρα βροχής για να δουν ποιος δυσφημίζει την περιοχή και ποιοι στωικά περιμένουν κάποιος να νοιαστεί.

Όλα τα άλλα υποκριτικά και επικοινωνιακά, χρησιμεύουν μόνον για εσωτερική κατανάλωση.

Όταν κόβουμε χόρτα και βγάζουμε δελτίο τύπου και μάλιστα υπάρχουν κι εκείνοι που μας συγχαίρουν δημόσια για αυτή την κορυφαία πράξη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των επιλογών μας.

Αυτά είχα να πω για σήμερα, γιατί αρκετά με τους ευαίσθητους τουριστικά άρχοντές μας. Τα ζούμε. Είμαστε εδώ. Τα βλέπουμε. 

Αν θέλετε συνεχίστε να βάζετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Εξάλλου, μόλις έγιναν εκλογές και έχετε άλλα τέσσερα χρόνια να ...αποδείξετε πόσο χρήσιμοι είστε.

Η τουριστική χρονιά για την Πιερία τελειώνει. Κακά τα ψέμματα. Δυο μήνες το πολύ. Αν είστε περήφανοι, συνεχίστε στο ίδιο τέμπο.

Αν όχι, κάντε κάτι τουλάχιστον να μην καταστούμε και πάλι προορισμός ανάγκης.

Καλή σας εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: