11 Ιουλίου 2019

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στον ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση


Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Ζητάμε από τον ΕΛΓΑ την άμεση αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο»
Επιστολή στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, με θέμα την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία χαλαζόπτωση.
Στην επιστολή –με Αριθμ. Πρωτοκ.: 442529 (1727) οικ./ 11.07.2019, που κοινοποιείται στο Γραφείο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στο Γραφείο Εκτελεστικού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, στα γραφεία των Δημάρχων των τριών Δήμων της Πιερίας και στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής-η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει ότι «η  Πιερία, επλήγη από την τελευταία κακοκαιρία με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές αγρότες της Πιερίας (με επίκεντρο τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και ζημιές που θα καταγραφούν και στους άλλους Δήμους της Πιερίας) από την έντονη χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων να βρεθούν εκ νέου σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της νέας αυτής καταστροφής».
Η κ. Σοφία Μαυρίδου, υπογραμμίζει ότι η τοπική οικονομία της Πιερίας, στηρίζεται πρωταρχικά στον πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου και γι΄αυτό το λόγο ζητά από τον ΕΛΓΑ την άμεση αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: