15 Ιουλίου 2019

Η ευήθεια του κυρίου Τεκίδη πιάνει πάτο

Σαββίδης Παναγιώτης 

Ο «αυριανισμός» σαν μεθοδολογία  ανάλυσης, το μόνο που επιδιώκει είναι την παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση.

Αυτό τον τρόπο βρήκε ο κύριος Τεκίδης που σε κείμενο του που αναρτήθηκε  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με τον τίτλο «Για την ΕΔΑ του 21ου αιωνα», επιτέθηκε στο ΚΚΕ με πράγματα που δεν έχει πει και χρησιμοποίησε  χρυσαυγίτικη ορολογία του τύπου «πολιτικοθρησκευτικό απολίθωμα του Περισσού». Εδώ ο αντικομουνισμός ενώνει.

Επίσης με ακροβασίες και ιστορικές αλχημείες ταυτίζει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ που ο πρόεδρος του κύριος Τσίπρας χαρακτήρισε τον Τράμπ «διαβολικά» καλό, ενίσχυσε τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, «βάρεσε» προσοχές στο ΝΑΤΟ και έδεσε παραπέρα επικίνδυνα την χώρα με τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με την ΕΔΑ του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, την αντιιμπεριαλιστική ΕΔΑ που είχε χαρακτηρίσει «λάκκο των λεόντων» την ΕΟΚ ή διαφορετικά την «Κοινή Ευρωπαϊκή Αγορά».

Ψάχνει «ευήκοα ότα » ο κύριος Τεκίδης για να χύσει το αντικομουνιστικό δηλητήριο του που κατά καιρούς συνηθίζει, για να εξωραΐσει από την μια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησε με συνέπεια το σύστημα, την Ε.Ε, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αφού πρώτα φούντωσε το ρεύμα των αυταπατών τα προηγουμένη χρόνια, ότι μια φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και της Ε.Ε μπορεί να υπάρξει. 

Αυτή η στρατηγική αποτέλεσε τον καλύτερο χορηγό της Ν.Δ για να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη ο κύριος Τεκίδης δεν κρύβει την προσδοκία του, την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλήρες σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα πραγματικά νέο ΠΑΣΟΚ (όχι ότι τώρα το μισό ΠΑΣΟΚ και μάλιστα η χειρότερη εκδοχή δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ) ώστε μαζί με την Ν.Δ να αποτελέσουν το δίπολο σταθερότητας και συνοχής του συστήματος, για να απεργάζονται αντιλαϊκές πολιτικές και ρυθμίσεις για την διαιώνιση του, στην γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας των λίγων.

Αυτό είναι το όραμα του κυρίου Τεκίδη και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή αυτή η «προσπάθεια» πάει χέρι χέρι με την καπηλεία αξιών του οργανωμένου εργατικού – λαϊκοί κινήματος και την συκοφάντηση των κομμουνιστικών ιδανικών λέμε στον κύριο Τεκίδη.

«Έχουν γνώση οι φύλακες» και ότι ο ίδιος και όμοιοι του έχουν περάσει προ πολλού τον «Ρουβίκωνα» και βρίσκονται απέναντι από τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: