8 Ιουλίου 2019

EN ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ήταν αναμενόμενο. Και ο Κυριάκος πρωθυπουργός. Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ένα κόμμα στην κυβέρνηση για 4 χρόνια, να χάσει μόνο 3-4 μονάδες εν μέσω συμπληγάδων, μνημονίου, λιτότητας και αστοχιών σε μέγα εθνικό θέμα. Ο λόγος για το 32% του Τσίπρα που, αφήνοντας πολλά υπόλοιπα στα αριστερά του, αναγορεύτηκε ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αριστεράς.
**
Με ένα τέτοιο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το τέλος εποχής, όπως πολλοί προεξοφλούσαν. Μάλλον είναι η αρχή μιας νέας που ευαγγελίζεται διεύρυνση ανάλογη με τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων και των καιρών.
**
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της αριστεράς στην Ευρώπη αλλά και στο εσωτερικό, πρώτος με +3 στην ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών. Και αυτά σημαίνουν πολλά.
**
Ο Κυριάκος δεν ατύχησε, ευτύχησε μάλιστα να δει τα εκ δεξιών του υπόλοιπα να συνθλίβονται και με ένα εξαιρετικά έξυπνο άνοιγμα στη μεσαία τάξη, κατάφερε να μαζέψει τους «νοικοκυραίους» που είθισται να λέμε, είτε σκωπτικά είτε κυριολεκτικά.
**
Στην Πιερία, σταθερά πια εξέχον γαλάζιο προπύργιο, το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε στην προαναγγελθείσα νίκη της ΝΔ, όσο στην σταυροδοσία των υποψηφίων. Ο εκλογικός νόμος ήταν μεν γενναιόδωρος αλλά όχι επαρκής για να της δώσει τέσσερις έδρες.
**
Η πρωτιά πήγε στον Φώντα Μπαραλιάκο δικαίως, αφού παρουσίασε την πληρέστερη εικόνα οργανωτικά, επικοινωνιακά, αλλά και αγωνιστικά. Ένας νέος, προσιτός, της διπλανής πόρτας, χωρίς ίχνος αλαζονείας, παιδευμένος στην καθημερινότητα της πόλης.
**
Αξιόλογες οι υπόλοιπες παρουσίες εκλεγέντων και μη, συνέβαλαν με το κυνήγι του σταυρού σε μια μεγαλειώδη νίκη της ΝΔ.
**
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωση και για την Μπέττυ Σκούφα που άντεξε τις βιαιότητες και τους προπηλακισμούς των Ελληναράδων και επανεξελέγη πανηγυρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: