9 Ιουλίου 2019

Ανησυχία ρωσικού ΥΠΕΞ για τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟZ

Με ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην «ΑΟΖ της Κύπρου» η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Ζητά να αποφευχθούν βήματα που οδηγούν σε κλιμάκωση, τονίζοντας ενδεικτικά: «Καλούμε σε αποφυγή βημάτων που οδηγούν σε κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, να επιδειχθεί συγκράτηση και πολιτική σοφία, καθώς και προσπάθεια για επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και με σεβασμό στα συμφέροντα και των δύο πλευρών».

Η Μόσχα υπογραμμίζει την ανάγκη να εκκινήσουνε και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι εμφανές ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν και πάλι οι διακομματικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό προκειμένου να βρεθούν λύσεις βασισμένους στα γνωστά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φετίχ Ντονμέζ δήλωσε πως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αναμένεται να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: