7 Αυγούστου 2019

Ικαρία: Νεκρή εντοπίστηκε η 35χρονη αστροφυσικός

Το χειρότερο σενάριο  επιβεβαιώθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ καθώς σήμερα το απόγευμα  η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, κατά τη διάρκεια ερευνών στο χώρο που συνήθιζε να τρέχει, μόλις 600 μέτρα μακριά από το δωμάτιο που είχε νοικιάσει με τον σύντροφό της, ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως από χθες το βράδυ είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία και έτσι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το χρονικό της εξαφάνιση

H 34χρονη Βρετανίδα αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς σύμφωνα με τον σύντροφό της, πήγε για τρέξιμο και έκτοτε όμως δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Η 34χρονη είχε επισκεφτεί την Ικαρία στις 3 Αυγούστου με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.
Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει χθες Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, όταν ξύπνησε ο Κύπριος σύντροφος, τηλεφώνησε στην 34χρονη γιατί έλειπε και εκείνη του ανέφερε μέσω μηνύματος ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα περνούσε και η 34χρονη έκτοτε δεν σήκωσε ξανά το τηλέφωνό της. Ετσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, στις 12:40 της Δευτέρας.

Οι έρευνες από την αστυνομία για την ανεύρεση της αγνοούμενης είχαν ξεκινήσει αμέσως, ενώ στο νησί είχε κληθεί από την Αθήνα και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να βοηθήσει στην εύρεση της αγνοούμενης.

Στις έρευνες συμμετείχε και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ που έφθασε χθες στην Ικαρία με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο είχε φτάσει στην Ικαρία προκειμένου να δώσει λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου γίνονταν έρευνες.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα από επίλεκτη ομάδα της ΕΛΑΣ, άλλοι 50 αστυνομικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.
Ομάδα επίλεκτων της ΕΛ.ΑΣ στην επιχείρηση

Ήδη από την Τρίτη έφτασε στο νησί το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί του κλιμακίου ήταν εφοδιασμένοι με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Συνολικά στην περιοχή επιχείρησαν ομάδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ αποτελούνταν από 20 άτομα, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος ενώ υπήρχε ταυτόχρονη συνεννόηση και με τα γραφεία της Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.

Ποια ήταν η 34χρονη Βρετανίδα
Ήταν μία γυναίκα υπερδραστήρια, με λατρεία στον αθλητισμό και τη φύση.
Το προφίλ της στο Facebook μάλιστα είναι γεμάτο από φωτογραφίες με δράσεις της στη φύση και στον αθλητισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: