13 Αυγούστου 2019

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Πανσέληνος στην Πύδνα με την Ε.Π.Μ. Κατερίνης


Η καθιερωμένη και θεσμοθετημένη, εδώ και έξι χρόνια, συναυλία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, πραγματοποιείται και φέτος στη φωτεινότερη βραδιά του χρόνου. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ. Τιτλοφορείται «Αυγουστιάτικη φεγγαράδα».Συναυλία «στο φως του φεγγαριού»

Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», υποστηρίζεται από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το έτος 2002 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

Ενενήντα επτά αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού ενώ σε σαράντα οκτώ από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: