25 Αυγούστου 2019

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Βραδιά ήχων και χρωμάτων στην Πύδνα

Η βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσέληνου αναμφισβήτητα θεωρείται η λαμπρότερη της χρονιάς. Όμως, είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιπες νύχτες του Αυγούστου είναι εξ ίσου φωτεινές, εκστατικές, ρομαντικές και λαμπερές.
Όπως είναι γνωστό, η φετινή πανσέληνος της 15ης Αυγούστου 2019, ήταν βροχερή. Γεγονός που οδήγησε εκείνη τη βραδιά, στην αναβολή της θεσμοθετημένης και καθιερωμένης εδώ και έξη χρόνια συναυλίας της χορωδίας και ορχήστρας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, που ήταν προγραμματισμένη στην αρχαία Πύδνα.
Η συναυλία με γενικό τίτλο «Αυγουστιάτικη φεγγαράδα» και με θεματολόγιο της εκδήλωσης «Μελοποιημένοι Ποιητές», θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 9 το βράδυ, στον ίδιο πάντα χώρο. Στο Βυζαντινό Κάστρο της αρχαίας Πύδνας.
Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», υποστηρίζεται από τους Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Συγκαταλέγεται μεταξύ των σαράντα οκτώ επίσημων ανά την Ελλάδα ποιοτικών εκδηλώσεων που επέλεξε και θέτει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το κοινό θα απολαύσει τραγούδια μελοποιημένων ποιητών (Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη, Σεφέρη, Ελευθερίου, Γκάτσου, Νικολακοπούλου, Βάρναλη, Παπαδόπουλου, Λειβαδίτη, Ευαγγελάτου, Λυμπερόπουλου).
Συνθέτες: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Κόκοτος, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος, Λάγιος, Ανδριόπουλος, Νικολόπουλος, Κουγιουμτζής, Μούτσης, Λοίζος, Κατσαρός, Καραμουρατίδης).
Τα τραγούδια και θεματολόγιο της συναυλίας επιλέγηκαν από τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, ο οποίος και θα διευθύνει τη συναυλία.
Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Περικλής Μπονοβόλιας. Έκτακτη συμμετοχή στη διεύθυνση, Ηλίας Γκογκίδης.
Στην παρουσίαση και στα κείμενα ο Περικλής Χατζηγιάννης.
Συμμετέχουν οι χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και των Κολινδρινών Κατερίνης (διδασκαλία Πάτροκλος Παπαγιάννης) καθώς και η πολυμελής  ορχήστρα της Εστίας.
Ο χώρος της συναυλίας στην αρχαία Πύδνα (Βυζαντινό Κάστρο), βρίσκεται στα δυτικά παράλια του Θερμαϊκού, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Μακρυγιάλου και λιμανιού του  Κίτρους. 
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης η συναυλία θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της γειτονικής Μεθώνης Πιερίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: