30 Αυγούστου 2019

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου: «Οδυσσεβάχ», για όσους προσπαθούν, στοχεύουν σε αξίες, επιδιώκουν τη νίκη τού καλού και του δικαίου

 Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι έζησε το κοινό τού 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου στην παράσταση «Οδυσσεβάχ», τής Ξένιας Καλογεροπούλου, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, την Πέμπτη 29/8/2019.
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν αυτή την παράσταση που γράφτηκε για εκείνους και για εκείνες που δεν έπαψαν να ονειρεύονται και να πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία τής οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη τού καλού και του δικαίου.
Ήταν, πραγματικά, μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα, ουσιαστικά και επίκαιρα, που όλοι τη χάρηκαν και που στο τέλος τη χειροκρότησαν. Το άξιζε, άλλωστε.
Η παράσταση αυτή είναι ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένη σε μύθους, σε λαϊκά παραμύθια και στην επική λογοτεχνία. Είναι μια περιπλάνηση σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, είναι ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.
Ο «Οδυσσεβάχ» περιπλανήθηκε φέτος ανά την Ελλάδα και άφησε το δικό του στίγμα και τα δικά του μηνύματα, μηνύματα ζωής και αλήθειας.
Και ενώ το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου φτάνει στο τέλος του, η παράσταση ήρθε και στην Κατερίνη για να αφήσει τα μηνύματά της σε Κατερινιώτες και Πιεριείς, να επικοινωνήσει με τους θεατές, μικρούς και μεγάλους, να μιλήσει στις καρδιές τους, να τους μεταδώσει αλήθειες που είναι κρυμμένες όχι σε σύγχρονα ψεύδη και σε απάτες, αλλά σε μύθους, με την αρχαιοελληνική έννοια, σε μύθους τού χθες και του σήμερα, γιατί όχι και του αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: