29 Αυγούστου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ριζικές αλλαγές από τον νέο Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο στο Δημαρχείο. Λίφτινγκ στους εσωτερικούς χώρους, καλύτερη αξιοποίηση εργασιακών χώρων, γραφείο Δημάρχου στο ισόγειο, άμεσα προσβάσιμο στους δημότες. Νέα επίπλωση και να το σημειώσουμε με προσωπικές δαπάνες του ίδιου του Δημάρχου χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος.
***

Λίγες ημέρες στο δημαρχιακό θώκο ο Τάσος Παπαζήσης, δίδαξε σεμνότητα, ανθρωπιά και έδωσε δείγματα μιας άλλης νοοτροπίας που σπάνια συναντάς σε «καρεκλοκένταυρους». Τα εύσημα της στήλης.
***
Ήταν κάποτε από τα δημοφιλέστερα πανηγύρια στην Πιερία, η πανήγυρη στη Νέα Έφεσο στις 29 Αυγούστου, του Ιωάννη του Προδρόμου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής τα άλλαξε όλα. Δεν θα’λεγα προς το καλύτερο. Η νοσταλγία μένει.
***
Υποβαθμισμένη εδώ και χρόνια η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης που ανοίγει τις πύλες της τις προσεχείς ημέρες, μάλλον γράφει τις τελευταίες σελίδες της ιστορίας της, αφού υπάρχουν σκέψεις για μετατροπή της σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με πανελλαδική εμβέλεια. Κάτι που συζητήθηκε κατά το παρελθόν αλλά έμεινε στο ράφι. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει το λόγο.
***
Αντίθετα, κόντρα στους καιρούς, την εξέλιξη, τους μοντέρνους ρυθμούς, η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου κρατάει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, εμφανίζεται κάθε χρόνο και καλύτερη, καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ επισκεπτών. Πόλος έλξης για αγροτικούς και αστικούς πληθυσμούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
***
Είμαστε δεν είμαστε για τα πανηγύρια, οφείλουμε να τα επισκεφθούμε. Κάτι μας συνδέει, ειδικά τις παλαιότερες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: