12 Αυγούστου 2019

Καύσωνας διαρκείας - Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ελλάδα από την Παρασκευή, με το Σάββατο να χαρακτηρίζεται ως η πιο θερμή ημέρα του φετινού καλοκαιριού.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό καιρού και σήμερα, Δευτέρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς, και σε πολλές περιοχές να ξεπερνάει ακόμα και τους 40!
Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα.
Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει σήμερα Δευτέρα με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς, με τους ανέμους να φτάνουν τα τέσσερα μποφόρ!
Ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα υψηλός σε όλη τη χώρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δασικές περιοχές.
Υποχωρεί ο καύσωνας τον Δεκαπεντάγουστο
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα είναι αίθριος με τη ζέστη να υποχωρεί σταδιακά. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: