9 Αυγούστου 2019

Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Κούκου: Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία

Αγαπητοί Κουκιώτες συντοπίτες 
Χριστεπώνυμοι ενορίτες  της Εκκλησίας Κούκου.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας αναφέρω την κατά τα άλλα άστοχη ενέργεια του πνευματικού Πατέρα μας Παντελεήμονα  να μην επιτρέψει στο Σύλλογό μας την τέλεση πανήγυρης στο προαύλιο χώρο του εξωκκλησίου μας Ιωάννη του Προδρόμου επικαλούμενος προσχηματικά την Ιερότητα και πνευματικότητα του χώρου.

Τον ρωτάμε καλόπιστα και με σεβασμό

Α. Πότε κατάλαβε τη σεβασμιότητα του εξωκκλησιού, διότι την προηγούμενη έκανε αυτός την εκδήλωση για οικονομικό όφελος και διασκέδαση των κατοίκων και μάλιστα αντικανονικά την παραμονή της εορτής του Ιωάννη Προδρόμου που ήταν νηστεία.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας γι΄αυτό το λόγο απαγόρευσε τη γιορτή έδω και μερικά χρόνια την ημέρα αυτή. Εμείς με την συγκατάθεση του θα την κάναμε με τον προσήκοντα σεβασμό σε κατάλληλο χρόνο (όχι νηστεία) την 31η Αυγούστου για όφελος κοινωνικό, για τον Σύλλογό μας κύρια και μερικώς για το εξωκκλήσι. 

Β. Πατέρα μας εφόσον ο σκοπός μας είναι ανιδιοτελής και η εκδήλωση μας θα γινόταν με κανονικότητα σε τί συνίσταται η "βεβήλωση", η εμπορευματοποίηση και η δυσφήμηση εν τέλει του ιερού χώρου, πως προσβάλλεται η πνευματικότητα του χαρακτήρα του, όπως διατείνεστε.

Γ. Προς τι η συμπαιγνία σας και οι μονομερείς ενέργειες και επαφές σας με το Μητροπολίτη και τον πρωτοσύγκελό του, χωρίς εμάς καθώς και οι ήξεις - αφίξεις  θέσεις σας. Όταν αρχικά σας ζητήσαμε την παραχώρηση του αυλείου χώρου του εξωκκλησιού ήσασταν θετικός, δείξατε καλή θέληση και μας παραπέμψατε στο Μητροπολίτη για συγκατάθεση του. Εμείς πήραμε θετική απάντηση από το Σεβασμιότατο με μόνο όρο να μη γίνεται η εκδήλωση λόγω νηστείας στις 28 Αυγούστου, όπως γινόταν παλιά από εσάς. Έτσι αφού παρουσιαστήκαμε στο πραιτόριο, όπως τον Ιησού Χριστό από τον Άννα στον Καϊάφα και τον Πιλάτο, τελικά η απόφαση σας ήταν αρνητική στο αίτημά μας.

Δ. Άν αι βουλαί σας Πατέρα μας είναι άλλαι θα εκτεθείτε σφόδρα στο μέλλον με τα λόγια και την τωρινή στάση σας.

Αγαπητοί ενορίτες σας εκθέσαμε το παραπάνω ζήτημα, ώστε να έχουμε την γνώμη σας για τη στάση του Ιερέα μας με τον προσφορότερο τρόπο, π.χ. Σύναξη, δημοσκόπηση, επιστολική ψήφο. 

Ακόμη σας γνωστοποιούμε αγαπητοί συντοπίτες, ότι η εκδήλωση μας, θα γίνει με λαμπρότητα ημέρα Σάββατο 26 Οκτωβρίου ανήμερα  της εορτής της εκκλησίας μας του προστάτη μας Αγίου Δημητρίου στον αύλειο γνωστό χώρο του Σχολείου μας, στην πλατεία του χωριού μας, όπου έκανε τον ετήσιο χορό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος μας στις 3 Αυγούστου.

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος
Προδρόμου Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: