10 Αυγούστου 2019

Τραγωδία στη Λαμία: Οι γιατροί γονείς έδωσαν μάχη να σώσουν το παιδί τους

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον πόνο και τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μετά την θανατηφόρα παράσυρση που έγινε στον Καραβόμυλο.
Το χειρότερο όλων είναι ότι όλα έγιναν μπροστα στα μάτια του δίδυμου αδελφού του Μάριου, ο οποίος είναι φοβερά σοκαρισμένος, αφού δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε το άλλο του μισό.
Ο πατέρας έδωσε μάχη
Από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας ήταν ο χειρουργός γιατρός Σωτήρης Λέτσος, πατέρας των παιδιών. Αμέσως μόλις έφτασε και διαπίστωσε την σοβαρότητα της κατάστασης, με ψυχραιμία έδωσε εντολές για τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου που θα πάει στο σημείο, καθώς επίσης και για την προετοιμασία στα Επείγοντα. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει το παιδί, έδωσε πραγματική μάχη για να το κρατήσει στη ζωή. Ακολούθησε το ασθενοφόρο και μόλις έφτασαν στο ΓΝ Λαμίας διασωλήνωσαν τον 14χρονο. Όμως λίγη ώρα αργότερα ο Μάριος «έσβησε», βυθίζοντας στο πένθος, όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα.
Η μητέρα εφημέρευε
Η τραγική ειρωνεία της μοίρας ήθελε το βράδυ, που έγινε το κακό, η μητέρα του Μάριου, Όλγα Λέγγα, επίσης γιατρός, να εφημερεύει στο νοσοκομείο. Είχε ήδη ενημερωθεί από το σύζυγό της, που ακολουθούσε το ασθενοφόρο, για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν εκεί δεν άντεξαν και λύγισαν, ωστόσο προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στους τραγικούς γονείς.
Στην ίδια τάξη
Σοκαρισμένοι είναι η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, αφου ο Μάριος Λέτσος και η Ιωάννα Κουτσοπάνου, που «έφυγε» άδικα πριν από λίγους μήνες, από διάτρηση στομάχου, ήταν συμμαθητές και πήγαιναν στο ίδιο τμήμα. Οι συμμαθητές τους έχουν σοκαριστεί μη πιστεύοντας ότι μέσα σε λίγους μήνες έφυγαν τόσο άδικα τα δυο παιδιά. Συντετριμμένη για το χαμό του παιδιού και η Δ/ντρια του σχολείου κ. Νανά Κουτσονίκα, που δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό μαντάτο.
Η κηδεία
Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει η κηδεία του Μάριου, αφού πρέπει να πάει στην Αθήνα για νεκροψία - νεκροτομή. Επειδή πολλοί αναγνώστες τηλεφωνούν και ρωτούν για την κηδεία, μόλις θα υπάρξει ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.
Τα συλλυπητήρια του Ιατρικού Συλλόγου
Συλληπτήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για το χαμό του 14χρονου Μάριου Λέτσου.
«Ο Ιατρικός  Σύλλογος  Φθιώτιδος  εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας  χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του  αλλά κα όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.
Το σύνολο του Ιατρικού κόσμου  του Νομού μας αδυνατώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό αυτό γεγονός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγαπημένους φίλους  και συναδέλφους Λέγγα Όλγα και Λέτσο Σωτήριο για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους».
Η δήλωση συμπαράστασης της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας
«Σεβόμενοι το πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας,  την αμέριστη συμπαράσταση μας στους Γονείς και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας,  τον πατέρα κύριο  Σωτήριο Λέτσο -  Διευθυντή του  Τμήματος Επειγόντων περιστατικών και στην Μητέρα  κυρία Όλγα Λέγγα -  Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας,  για τον  απρόσμενο και άδικο  θάνατο του τέκνου τους, Μάριου Λέτσου.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς.
Όλοι μας συμπάσχουμε μαζί σας».
Πηγή: lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια: