20 Αυγούστου 2019

Ανελκύθηκε το μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από τις λιμενικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανέλκυση του ελικοπτέρου που ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης.
Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο χειριστής του ελικοπτέρου, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν λίγες ώρες αργότερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Υπενθυμίζεται ότι από τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια προκλήθηκε μπλακ άουτ και το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα.
Από την πρώτη στιγμή και κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό.
Ο Γενικός Γραμματέας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, ενώ έχει συσταθεί Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό όλη την νύχτα για τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.
Επίσης, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Τέλος, με αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτός από τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών στο νησί τις επόμενες ώρες, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη από το Στρατό, την ΕΥΔΑΠ, καθώς και από ιδιώτη.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ αναμένεται σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη να έχει επιδιορθωθεί αύριο τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: