12 Σεπτεμβρίου 2019

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σερβία - ΗΠΑ για τις θέσεις 5-8 και το γόητρο

Τελικά ο μεγάλος αγώνας που περίμεναν όλοι στην Κίνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Σερβίας θα γίνει. Μόνο που δεν θα είναι για το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά για τις θέσεις 5-8.

Και δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα για τις δύο ομάδες, πέρα από μία νίκη γοήτρου και την υψηλότερη δυνατή κατάταξη στο τουρνουά.

Οι Αμερικανοί και οι Σέρβοι θα διασταυρωθούν στον πρώτο, χρονικά, αγώνα της 13ης ημέρας για τις θέσεις 5-8 (12/9, 14:00), με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει το πλεονέκτημα της ξεκούρασης. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, από την άλλη, θα γίνει η πρώτη που θα παίξει αγώνα back-to-back στην Κίνα, μία ημέρα μετά τον ιστορικό αποκλεισμό από την Γαλλία. Ένα παιχνίδι που σηματοδότησε το τέλος ενός σερί 63 νικών σε διάστημα 13 ετών για τις ΗΠΑ σε τελικές φάσεις διοργανώσεων.

Οι δύο χώρες θα τεθούν αντιμέτωπες μόλις για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον τελικό του 2014, όταν οι ΗΠΑ είχαν συντρίψει την Σερβία 129-92. Αυτή τη φορά, βέβαια, το αποτέλεσμα θα έχει πολύ μικρότερη σημασία για τις δύο ομάδες, οι οποίες θα φύγουν από την Κίνα ως αποτυχημένες. Ό,τι κι αν γίνει στο σημερινό παιχνίδι.

Αυστηρά ευρωπαϊκή υπόθεση θα είναι το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για τις θέσεις 5-8. Και όπως και το πρώτο, έτσι κι αυτό δεν παρουσιάζει κάποιο έξτρα κίνητρο για την Πολωνία και την Τσεχία (12/9, 16:00), δύο χώρες που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρόκριση των Γάλλων επί των ΗΠΑ έστειλε τους "μπλε" απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μαζί με την Ισπανία, επομένως οι ευρωπαϊκές θέσεις έκλεισαν για το Τόκιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (12/9):
Σερβία - ΗΠΑ (14:00, ΕΡΤ Sports HD)
Πολωνία - Τσεχία (16:00, ΕΡΤ Sports HD)

Δεν υπάρχουν σχόλια: