19 Σεπτεμβρίου 2019

Τμήμα του διασπαστικού μηχανισμού του απεργιακού μετώπου το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Σαββίδης Παναγιώτης
Την ώρα που τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα της χώρας όπως τα εργατικά κέντρα  Αθήνας, Πειραιά σύσσωμα, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες των εργαζομένων, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, δουλεύουν πυρετωδώς για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 24 του Σεπτέμβρη, το εργατικό κέντρο Κατερίνης συντάσσεται με το διασπαστικό μηχανισμό του απεργιακού μετώπου της συνδικαλιστικής μαφίας των εργατοπατέρων της ΓΣΣΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κλείδωσε τις πόρτες (γιατί μάθανε με κλειδαμπαρωμένες πόρτες και στο παρασκήνιο να δρουν ) όταν πήγε αντιπροσωπεία του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων ( Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ) που συμμετείχε σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, να παραδώσει υπόμνημα, για να συνεδριάσει η διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης και να πάρει απόφαση να συνταχθεί με το Πανελλαδικό απεργιακό μέτωπο που διαμορφώθηκε και καλεί σε απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το εργατικό κέντρο Κατερίνης συντάσσεται με τις δυνάμεις της αδράνειας, της απάθειες και του αφοπλισμού του εργατικού κινήματος, ώστε να διευκολύνουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου, που θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στον γύψο και να τελειώσουν με τα εναπομείναντα εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα μέσα από το πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατέθεσαν.

Κάθε τίμιος εργαζόμενος μπροστά στις νέες αρνητικές εξελίξεις  που  στόχο έχουν την παραπέρα συμπίεση των μισθών,  με την πλήρη κατάργηση  των κλαδικών συμβάσεων και την υπονόμευση της λειτουργίας  των σωματείων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα πρέπει να αντιδράσει, να αντισταθεί, να οργανωθεί. 

Η «κανονικότητα» που επαίρεται ότι θα φέρει η νέα κυβέρνηση ως συνέχεια της προηγούμενης είναι η χειροτέρεψει  των όρων εργασίας, με ένταση της εκμετάλλευσης μεγαλώνοντας τον χρόνο της απλήρωτης δουλειάς, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού.

Επίσης  θέλουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση του εργατικού αγώνα μέσο της απεργίας και άλλων μορφών πάλης για αυτό προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και την αποκοπή της επαφής  των εργαζομένων με αυτά.

Αυτή την πάλη υπονομεύει το εργατικό κέντρο αντί να σημάνει παντού συναγερμός.

Είναι καλό οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να καταλάβουν γιατί πολέμησαν με λύσσα και  με αθέμιτα μέσα τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ στο συνέδριο παρωδία των νόθων αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου Κατερίνης.

Σήμερα το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά στην μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και κεφαλαίου, μέτρα που πατάνε σε τροπολογίες της προηγουμένης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως την κατάργηση της απεργίας με τον απεργοκτόνο νόμο «Αχτσιόγλου».

Κανείς να μην φοβηθεί, κανείς να μην λείψει, στους νέους αγώνες που αναπτύσσονται.

Οι εργαζόμενοι να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους μέσα από την οργάνωση. Να εμπιστευτούν το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, που βρίσκεται στον αντίποδα των δυνάμεων της συναίνεσης και της υποταγής.

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 του Σεπτέμβρη σε όλη την χώρα έστειλαν το ανυπότακτο μήνυμα.

Συνεχίζουμε με την Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου όπου το ραντεβού για Κατερίνη και για όλο τον νομό έχει οριστεί στις 10 και 30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες με νέες δυνάμεις και μορφές πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: