22 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Λεμεσού Αθανάσιος σε Ιερατική Σύναξη στην Κατερίνη

Η Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.
Στο πρώτο μέρος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ενημέρωσε τους ιερείς για τρέχοντα ζητήματα. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέπτυξε την ενότητα: «Ποιμαντική των εξαρτημένων», που εντάσσεται στο ευρύτερο θέμα των Ιερατικών Συνάξεων του έτους «Η ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Χαιρετισμό ακολούθως απηύθυνε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τους κληρικούς για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο.

Πριν τη λήξη της Ιερατικής Συνάξεως, τους ιερείς χαιρέτισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον ασθενούντα Μητροπολίτη Γέροντα Αγαθόνικο, με τον οποίο διατηρεί πολυετή πνευματική σχέση.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην Ιερατική Σύναξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: